Radnički razočaran savezom zbog Pijetlovića

Ljuti

Radnički razočaran savezom zbog Pijetlovića

Ostali sportovi -
VSS nije dozvolio Kragujevčanima da registruju reprezentativnog golmana Gojka Pijetlovića

KRAGUJEVAC - Radnički iz Kragujevca saopštio je danas da je nezadovoljan i razočaran odlukom Vaterpolo saveza Srbije (VS) da ne dozvoli ovom klubu da registruje golmana Gojka Pijetlovića za drugi deo sezone.

"Stav Radničkog je da savez mora da bude servis našim reprezentativcima, da u sportu koji nam je doneo toliko radosti u prošlosti, nesmetano obavljaju ono što oni najbolje znaju a to je da treniraju, igraju, pobeđuju i osvajaju medalje. Ova odluka pokazuje da su u VSS i stručnom savetu lični interesi, lična promocija i klubaštvo ispred interesa vaterpola, a to je ono što VK Radnički nikada neće gledati sa odobravanjem", navodi se u saopštenju Kragujevčana.

Radnički je podsetio da su slični slučajevi u prošlosti rešavani u korist igrača.

Kragujevčani su najavili i da je sa Pijetlovićem postignut novi dogovor da od sledeće sezone brani za Radnički.

"Za razliku od pojedinaca u vaterpolo savezu kojima očigledno ne odgovara povratak srpskih reprezentativaca u zemlju, Radničkom će uvek biti cilj da u skladu sa svojim mogućnostima u svom sastavu ima što više sadašnjih i bivših reprezentativaca Srbije", zaključuje se u saopštenju Radničkog.

Pijetlović je nedavno raskinuo ugovor sa mađarskim Ferencvarošem, a stručni savet juče je odbacio zahtev pozivajući se na statut VSS i "trenutne situacije u srpskom vaterpolu", bez obrazloženja šta to znači.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track