Filipović: Ne znamo protiv koga igramo

Vaterpolo Evrokup

Filipović: Ne znamo protiv koga igramo

Ostali sportovi -
Nismo uspeli da nabavimo mnogo materijala i da se malo bolje upoznamo sa igrom Debrecina, kaže najbolji igrač Kragujevčana .

Povodom prvog susreta polufinala Kupa Evrope, u kojem vaterpolisti Radničkog dočekuju mađarski Debrecin, u prostorijama zatvorenog bazena Sportskog centra „Park“, održana je konferencija za medija, na kojoj su govorili pomoćni trener Radničkog, Dejan Jovović, igrač Filip Filipović i golman Zdravko Radić.

"Na našem putu ka ostvarenju glavnog ovogodišnjeg cilja, osvajanja Kupa Evrope, našao se mađarski Debrecin. Ova utakmica sigurno nije odlučujuća, ali može da nam omogući lakši revanš. Ne mora da znači da će nam pobeda od tri-četiri gola razlike doneti prolaz u finale, a isto tako, ni nepovoljniji rezultat nam ne umanjuje šanse. Polufinale se igra u dve utakmice i sasvim je sasvim je normalno da očekujemo neizvesne susrete kada se sastanu dva ovako jaka – rekao je Jovović.

Najbolji igrač sveta u 2011. godini, Filip Filipović, otkriva da Kragujevčani ne znaju puno o igri mađarskog tima, ali po igračima koji tu nastupaju, Debrecin svakako zaslužuje respekt.

"Nismo uspeli da nabavimo mnogo materijala i da se malo bolje upoznamo sa njihovom igrom. Više ih znamo po imenima. To su bivši mađarski reprezentativci i olimpijski šampioni, te okosnica italijanske reprezentacije, Aleks Đorđeti, naš reprezentativni golman, Branislav Mitrović, Miloš Korolija, Saša Mišić… Mi ćemo pokušati da se osvrnemo na našu igru i da se okrenemo nama. Pretpostavljam da je to najbolji način za ostvarivanje povoljnog rezultata. Termin utakmice je malo nezgodan, ali bih voleo da vidim ispunjene tribine, jer nam je jako bitan rezultat na našem bazenu i pomoć sa tribina je neophodna. Dobra atmosfera bi nam koristila i u nastavku šampionata. Imamo malo problema sa zdravstvenim biltenom, ali očekujem da će svi biti spremni za meč sezone. Najbitnije je da pobedimo, a svaka veća razlika biće samo dodatni plus", smatra Filipović.

Golman Radničkog, Zdravko Radić, nada se da će njegov tim ponoviti dobru igru u odbrani iz meča sa Vojvodinom i tako obezbediti veliku zalihu pred revanš.

"Ušli smo u fazu takmičenja u kojoj su sve ekipe podjednake i neće biti nimalo lako sa Debrecinom. Znamo da Mađari od prvog do poslednjeg sekunda igraju svom snagom. Mislim da prvo treba gledati da dobijemo ovu utakmicu, a tek onda sa koliko će to golova razlike biti. Daćemo sve od sebe da ostvarimo ubedljiv trijumf i mislim da ćemo odraditi dobro utakmicu. Od jake odbrane do jakog napada, tako da očekujem kvalitetnu utakmicu, sa malo golova u našoj i puno u njihovoj mreži", kaže Radić.

Utakmica između Radničkog i Debrecina igra se sutra, od 17 sati (RTS2), na zatvorenom bazenu Sportskog centra „Park“, na čijem info pultu se mogu kupiti karte za ovaj meč, po ceni od 200 dinara za tribinu i 300 za parter.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track