SUPERBOUL BEZ STRUJE: Baltimor Rejvensi novi šampioni
Foto: Reuters

Lombardi trofej

SUPERBOUL BEZ STRUJE: Baltimor Rejvensi novi šampioni

Ostali sportovi -
Pobedom nad San Franciskom sa 34:31 postali su vlasnici titule druge put u istoriji kluba. U toku meca nestalo je i struje
1 / 6 Foto: Reuters

NJU ORLEANS - Igrači Baltimor Rejvensa osvojili su Lombardi trofej, pobedivši u Superboulu američkog fudbala ekipu San Franciska sa 34:31, čime su postavili vlasnici svoje druge titule u istoriji.

Meč u Nju Orleansu, obeležilo je odlično prvo poluvreme Baltimora, nestanak struje na početku treće četvrtine i veliki povratak Najnersa iz San Franciska, koji medutim na samom kraju nisu imali dovoljno snage da do kraja preokrenu rezultat.

Ekipa sa američke istočne obale počela je meč mnogo sigurnije, što je ubrzo rezultiralo sa nekoliko odličnih probijanja i pasova, pa se na poluvreme otišlo sa ubedljivih 21 prema šest za Baltimor.

Nakon nastupa pevačice Bijonse, tokom petnaestominute pauze izmedu druge i treće četvrtine, igrači su se vratili na teren, ali se samo posle par trenutaka desilo nešto nezamislivo za Superboul - nestalo je struje.

U tom trenutku je Baltimor bio u punom naletu, pošto je na samom početku treć četvrtine ostvario novi tačdaun, kada je Džejkobi Džouns pretrčao 109 jardi i doneo svojoj ekipi novih šest poena, uz još jedan kasnije u šutu za ekstra poen.

Tada je Baltimor vodio sa 28-6 i utakmica je delovala praktično rešena. Medutim, nestanak struje od 35 minuta, koji još uvek nije objašnjen, očigledno je psihološki zaustavio nalet Rejvensa, koji su nakon toga pali u igri, a San Francisko je uspeo da se vrati.

Čvrstom odbranom i brzim napadima, uz dva tacdauna i jedan šut za tri poena, oni su pretposlednju četvrtinu završili sa zaostatkom od 28-23. Kako je počelo poslednjih 15 minuta meča, izgledalo je da Baltimor neće uspeti da zadrži udar Najnersa, koji su ubrzo stigli do samog izjednačenja, gubivši samo sa 31-29. Baltimor pet minuta pred kraj pogada šut iz igre, i povećava vodstvo na 34-29.

Utakmica ulazi u poslednja dva minuta, a San Francisko koji je do tada bio odličan u napadu u drugom delu meča, ima loptu. Ipak, kada je izgledalo da će lako napraviti tačdaun, pošto su se našli na 20 jardi od protivničke zadnje zone, oni kao da su se uspaničili, i ne uspevaju čak iz četiri pokušaja da preokrenu rezultat.

Utakmica je na kraju završena rezultatom 34-31 za Baltimor, koji je uspeo da izdrži pritisak i donese titulu na istočnu obalu Sjedinjenih Američkih Država.

http://www.youtube.com/watch?v=U0g46Ue9csg

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track