SRAMOTA: Strelci zbog duga ne idu na EP?

Zbog duga od 50.000 evra bez takmičenja

SRAMOTA: Strelci zbog duga ne idu na EP?

Ostali sportovi -
Prema informacijama iz Streljačkog saveza Srbije, glavni krivac za ovo je Beogradski sportski centar Kovilovo koji za sobom „vuče“ dug od 50.000 evra, star dve godine, odnosno sa EP 2011

Sramota.Osvajači olimpijskih medalja, članovi streljačke reprezentacije Srbije Ivana Maksimović, Andrija Zlatić, Jasna Šekarić i Zorana Arunović neće učestvovati na predstojećem evropskom prvenstvu u Danskoj! Razlog je dug od 50.000 evra prema Evropskoj streljačkoj konfederaciji (ESC)!Prema informacijama iz Streljačkog saveza Srbije, glavni krivac za ovo je Beogradski sportski centar Kovilovo koji za sobom „vuče“ dug od 50.000 evra, star dve godine, odnosno sa EP 2011.- Postoji sporno dugovanje Beogradskog sportskog centra Kovilovo prema ESC, oni su naplatili sve od učesnika, ali nisu izmirili svoje obaveze i zbog toga naši reprezentativci neće moći da se takmiče. Mi na sve načine pokušavamo da rešimo problem, ali to nije u našoj nadležnosti, niti u nadležnosti Ministarstva za sport. Dug moraju da izmire oni koji su ga napravili. Posle sastanka upravnog odbora u ponedeljak znaćemo konačno stanje - rekao je Kurirov izvor.Zbog ovog dugovanja naši trofejni strelci Ivana Maksimović, Andrija Zlatić, Jasna Šekarić, Zorana Arunović i drugi propustiće priliku da se dokažu i obraduju Srbiju na još jednom velikom takmičenju. Prvenstvo Evrope u streljaštvu biće održano od 26. februara do 3. marta ove godine u gradu Odenzeu.(A. V.)

Nižu samo medaljeSrpski strelci obradovali su nas olimpijskim medaljama u 2012. godini. Srebrna Ivana Maksimović, bronzani Andrija Zlatić i ništa manje uspešna, četvrta, Zorana Arunović digli su naciju na noge za vreme Igara u Londonu, a svoje uspehe nastavili su i u 2013. godini. Već u januaru na turniru u Minhenu Ivana se okitila zlatnom medaljom, Zorana bronzanom, a mlada Bobana Veličković upucala je šesto mesto.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track