KRAJ SERIJE: Prvi poraz Milice Mandić posle zlata u Londonu

Izgubila

KRAJ SERIJE: Prvi poraz Milice Mandić posle zlata u Londonu

Ostali sportovi -
Mandićeva je u prvom kolu turnira u kategoriji do 73 kilograma izgubila od od Fejzi Marije Montanjes iz Dominikanske Republike nakon preglasavanja sudija

Reprezentativka Srbije u tekvondou Milica Mandić pretrpela je na turniru US Open u Las Vegasu prvi poraz otkako je osvojila zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Londonu.

Mandićeva je u prvom kolu turnira u kategoriji do 73 kilograma izgubila od od Fejzi Marije Montanjes iz Dominikanske Republike nakon preglasavanja sudija.

Obe takmičarke imale su izjednačen rezultat na kraju treće runde, pa se pobednik odlučivao u četvrtoj, na zlatan bod, odnosno ko prvi zada poen protivnici. Budući da ni do kraja četvrte runde nije bilo poena, sudije su preglasale u korist Dominikanke.

Trener Dragan Jović bio je izuzetno nezadovoljan sudijskim odlukama.

"Suđenje na ovakvom turniru G2 kategorije bilo je sramotno. Forsirani su borci iz Amerike, a 90 odsto sudija je zapravo bilo sa istog kontinenta. Dva puta nisu bodovali kada je Milica protivnicu udarila u glavu, a to je mnogo bodova da bi se tek tako propustilo. Nema vraćanja nazad, nastavljamo sa radom. Sa jedne strane je i bolje da se ovakve stvari dogode sada, četiri do pet meseci pre Svetskog prvenstva u Meksiku", rekao je Jović.

Od srpskih takmičara drugog dana na tatami izlaze Dragana Gladović, Damir Fejzić i Stojan Rabijac.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track