SKANDAL: Navijači Novog Pazara zviždali srpskoj himni

Skandirali Ademu Ljajiću

SKANDAL: Navijači Novog Pazara zviždali srpskoj himni

Ostali sportovi -
Incident se desio uoči početka polufinale Kupa Srbije u odbojci

Dokle više?Huligani iz Novog Pazara koji sebe nazivaju navijačima napravili su novi skandal u svom gradu kad su u meču polufinala nacionalnog kupa protiv Crvene zvezde zviždali tokom intoniranja himne „Bože pravde“. Dok su igrači oba tima pevali ili mirno stajali, većina publike je negodovala, a neki se nisu upristojili da ustanu s mesta, već su sedeli i telefonirali.Pored toga, gotovo svih 1.500 gledalaca, koliko ih je bilo u dvorani Pendik, skandirali su ime fudbalera Adema Ljajića, koji je udaljen iz nacionalnog tima upravo zbog toga što nije želeo da peva himnu.Što se same utakmice tiče, crveno-beli su bez većih problema uspeli da se plasiraju u finale, budući da su u tri seta bili bolji od domaćina finalnog turnira - 3:0, po setovima 25:12, 25:15, 25:13.Crvena zvezda će se u finalu sastati s Radničkim iz Kragujevca, koji je bio bolji od Vojvoidine sa 3:1 (20:25, 25:19, 25:20, 25:17).

Iako se u najavi ovog susreta pričalo da bi u Pazar mogli da stignu i navijači Crvene zvezde, njih juče nije bilo u dvorani Pendik, čime su izbegnuti veći incidenti. Navijačima Pazara inače ovo nije prvi put da se ponašaju na ovakav način, jer su na fudbalskom susretu protiv Crvene zvezde u oktobru 2011. zviždali tokom minuta ćutanja zbog smrti Miodraga Komadine, Srbina iz Peći.

Mrze BeogradPred početak utakmice pripadnici navijačke grupe Torcida skandirali su nekoliko minuta „Mrzim Beograd“. Među njima su viđeni i oni koji su isticali šalove fudbalske reprezentacije BiH, kao i nekolicina sa obeležjima Turske.

Jahović u publiciNajpoznatiji sportista iz Novog Pazara, bivši košarkaš Turske Mirsad Jahović finansijski pomaže odbojkaški klub Novi Pazar.- Odbojka je moj prvi sport, njim sam se bavio do svoje 14. godine. Posle košarke, to mi je omiljeni sport. Krivo mi je što nismo zadržali Mladena Majdaka. Bez njega nismo mogli bolje - rekao je Jahović.

RTS skrivao istinuRadio-televizija Srbije direktno je prenosila meč Novi Pazar - Crvena zvezda, ali su propustili da se uključe pre početka susreta, dok se u dvorani Pendik intonirala himna.Javni servis Srbije je za to vreme puštao najavnu špicu pomenute utakmice i time je sprečeno da cela Srbija vidi sramno ponašanje pristalica domaćeg tima.

http://www.youtube.com/watch?v=O5xNO7tjIsE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track