Julija Milović: Mađarica srpske krvi

Intervju

Julija Milović: Mađarica srpske krvi

Ostali sportovi -
Odbojkašica našeg porekla prezadovoljna životom u Beogradu i radom u Zvezdi

Sudbina.Mađarica srpskih korena, devojka u odbojkaškom dresu Crvene zvezde, Julija Milović za Kurir je otkrila svoje utiske o životu u Beogradu, govorila o ambicijama i sitnicama koje život znače. Ova prelepa devojka veruje da je sudbina umešala svoje prste i dovela je u zemlju predaka.♦ Kako si došla u Crvenu zvezdu?- Posle evroligaške utakmice između Srbije i Mađarske primetili su me i odmah pozvali. Imala sam nekoliko dana da razmislim, ali se nisam mnogo dvoumila.♦ Tvoje prezime je Milović, da li to znači da imaš srpske korene?- Da, naravno. Moje prezime se izgovara čisto „Milović“. Moji baba i deda su iz Srbije, ali su u Mađarsku otišli za vreme Drugog svetskog rata. To mi je veoma zanimljivo i pokušavam da otkrijem tačno poreklo svoje porodice. To je bila sudbina, da dođem da živim ovde i igram za srpski klub.♦ Član si mađarskog nacionalnog tima. S obzirom na poreklo, da li si razmišljala da jednog dana zaigraš za Srbiju?- Uhvatili ste me nespremnu, zaista nisam razmišljala o tome.♦ Koliko si uspela da upoznaš Beograd i Srbe?- Kalemegdan je moje omiljeno mesto. Prelep je i leti i zimi. Treninzi su zaista zahtevni, pa nemam mnogo vremena za odmor i istraživanje grada. Došla sam ovde da radim i u potpunosti sam se posvetila tome - tvrdi Julija.Već u prvoj sezoni osvojila je Kup Srbije sa Crvenom zvezdom, a sledeći cilj je titula. Juliju Milović saigračice su odlično prihvatile, a od trenera Ratka Pavličevića ima šta da nauči.

Student sociologije Šta ti je preče u životu, obrazovanje ili odbojka?- I jedno i drugo veoma je bitno u životu. Student sam treće godine sociologije u Budimpešti. To je nešto što me, pored odbojke, veoma zanima. Ukoliko prestanem da se bavim sportom, sociologija će sigurno biti moj izbor.

Tri na tri1. Mađarski gulaš ili srpska pljeskavica?- Gulaš definitivno! Obožavam ga, iako ne bih probala da ga sama napravim. Prilično sam nespretna kad je kuvanje u pitanju.2. Mesi ili Ronaldo?- Ne pratim previše fudbal, ali Barselona mi je draži klub. Onda Mesi. (smeh)3. Knjige ili filmovi?- Nemoguće je izabrati. I film i knjiga imaju svoje prednosti i podjednako uživam i u jednom i u drugom.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track