NATAŠA JANIĆ: Ne uklapam se u sistem u Srbiji
Foto: KURIR

Progovorila

NATAŠA JANIĆ: Ne uklapam se u sistem u Srbiji

Ostali sportovi -
Htela sam nešto dobro da uradim, na kraju je ispalo loše, rekala je trostruka olimpijska šampionka.

Posle odluke da se vrati pod mađarsku zastavu, Nataša Janić Dušev kaže da joj je žao što je sve tako ispalo.

"Rođena sam u Srbiji, kao kod kuće se osećam i u Srbiji i u Mađarskoj. U Mađarskoj sam provela 12 godina, kako je ispalo, provešću još. Imala sam plan kada sam htela da se vratim u Srbiju, nažalost to nije uspelo. Probala sam da se takmičim za Srbiju. Međutim, ne ukapam se u sistem. U poslednjih 12 godina radila sam pod nekim kriterijumima. Znalo se šta je i kako je, sve je bilo crno na belo. Ne mogu da kažem, dobro radi i Olimpijski komitet Srbije. Međutim, nije sinhronizovan sistem Savez – Olimpijski komitet Srbije – Ministarstvo omladine i sporta. Ne želim nikoga da krivim, svi su uradili ono što su mogli“.

Na pitanje gde je ispao problem, Nataša je rekla:

„Jednostavno, ne uklapam se u taj sistem. Ne mogu da odem u Rio de Žaneiro, da imam mir, da se maksimalno posvetim svom poslu. Najveći problem je, rekla sam već, u tom organizacionom delu“.

Olimpijski komitet Srbije je za Natašu, kako reče generalni sekretar te organizacije Đorđe Višacki, platio pripreme u Bugarskoj i Portugaliji 8.200 evra, ali je ona na to odgovorila da joj je mnogo žao što se posle svega govorimo o ciframa.

„Čovek greši. I mi smo, mislim, pogrešili. Htela sam nešto dobro da uradim, na kraju je ispalo loše“, rekala je trostruka olimpijska šampionka.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track