MMA borac uprkos Daunovom sindromu!

Nema predaje

MMA borac uprkos Daunovom sindromu!

Ostali sportovi -
Amerikanac Geret Holiv takmiči se u MMA borbama uprkos gotovo nesavladivim zdravstvenim problemima

Rođeni fajter.Geret Holiv (23), američki MMA borac, koji je rođen sa Daunovim sindromom, uspeo je da se izbori s problemima koje sa sobom nosi ovaj genetski poremećaj i postane opasnost za svakog protivnika koji mu se nađe u ringu!

Kad je odlučio da postane fajter, Geret se obratio treneru Rodrigu Ramosu, koji u početku nije znao na koji način da se postavi prema njemu. Vremenom je Rodrigo shvatio da Geret možda deluje slabo, ali da je podjednako opasan i nemilosrdan u ringu kao i svaki drugi borac.

"Ja sam opasan, mogu nekoga prilično da povredim. Biću prekriven krvlju, ali ću ga i dalje udarati", izjavio je Geret i dodao da je jedan od njegovih većih problema pronalazak partnera za borbu, jer nisu svi zainteresovani da stanu u ring s njim.

"Za pronalaženje borbi treba vremena, ali imam prijatelje koji će mi ih pronaći", zaključuje mladi Amerikanac, koji je bio i nadahnuće za televiziju ESPN da snimi dokumentarac o njemu.

Geretova bolest vremenom je uzela maha i danas on pati od reumatoidnog artritisa, oboljenja zglobova koje mnogo otežava njegove svakodnevne fizičke aktivnosti i treninge. Još jedan pokazatelj Geretovog karaktera jeste i tetovaža na njegovom levom ramenu - crna lobanja koja predstavlja lik Panišera (osvetnika), junaka iz poznatog stripa.

http://www.youtube.com/watch?v=dMf7jgopJXc

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track