BORKOVIĆ: Nastaviću da iznajmljujem auto sa kojim sam pobedio

Automobilizam

BORKOVIĆ: Nastaviću da iznajmljujem auto sa kojim sam pobedio

Ostali sportovi -
Borković će u subotu na svečanosti u Domu Narodne skupštine primiti Majsku nagradu koju ću mu Sportski savez Srbije dodeliti za osvojenu titulu šampiona Evrope na brdskim stazama u 2012. godini

Srpski automobilista Dušan Borković rekao je da je presrećan zbog pobede u Austriji i da očekuje da u završnici debitantske sezone osvoji još bodova u Evropskom kupu za turing automobile

"Još se nisam ohladio od pobede i nisam svestan velikog uspeha. Početkom sezone smo verovali da će svaki osvojeni bod biti uspeh, s obzirom na kvalitet takmičenja, konkurenciju i naše neiskustvo. Pobede u debitantskoj sezoni u najjačoj grupi su prava retkost. Kada sam kao prvi prošao kroz cilj zaplakao sam od sreće", rekao je Borković.

Borković je prethodno na trci u Slovačkoj doživeo sudar i oštetio aujtomobil Seat Leon, pa je u Austriji vozio u iznajmljenom automobilu iz Danske.

"Naredna trka biće vožena u Italiji sredinom jula. Donećemo odluku koji ću automobil voziti - moj koji popravljamo posle incidenta u Slovačkoj ili ovaj iznajmljeni sa kojim sam, iako ima slabiji motor, uspeo da pobedim u Austriji. Pošto sam sujeveran mislim da ću se odlučiti da doradimo ovaj rentirani", dodao je Borković.

Borković će u subotu na svečanosti u Domu Narodne skupštine primiti Majsku nagradu koju ću mu Sportski savez Srbije dodeliti za osvojenu titulu šampiona Evrope na brdskim stazama u 2012. godini, što predstavlja najbolji rezultat u istoriji srpskog automobilzma.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track