Najnovije vesti

Vlade Divac: Olimpijski komiteti u regionu odlično sarađuju
Foto: BETA

Vlade Divac: Olimpijski komiteti u regionu odlično sarađuju

Ostali sportovi
17:44h
Svi treba da širimo olimpijski duh i olimpijske vrednosti i u tome da pomažemo jedni drugima, rekao je za agenciju Anadolija (AA) Vlade Divac, predsednik Olimpijskog komiteta Srbije

SARAJEVO - Olimpijski komitet Srbije ima odličnu saradnju sa nacionalnim olimpijskim komitetima susednih zemalja, istakao je u razgovoru za agenciju Anadolija (AA) Vlade Divac, predsednik Olimpijskog komiteta Srbija.

Nekada proslavljeni košarkaški as tvrdi da je „saradnja olimpijskih komiteta naših zemalja svakodnevna, te da može biti primer brojnim odnosima među ljudima u raznim sferama života na prostoru bivše SFR Jugoslavije“.

„Mnogo nam znači razmena iskustava sa kolegama iz regiona i uopšte sa kolegama širom sveta. Svi smo na istom zadatku, da širimo olimpijski duh i olimpijske vrednosti i u tome treba da pomažemo jedni drugima“, rekao je Divac za agenciju Anadolija.

Delegacija Srbije biće najbrojnija zemlja zapadnog Balkana na predstojećim Mediteranskim igrama, koje će se održati u Mersinu od 20. do 30. juna. Najmnogoljudniju državu nastalu raspadom SFRJ u Turskoj će predstavljati 154 takmičara, od čega 108 sportista i 46 sportiskinja.

„Svako takmičenje je priča za sebe. Ako pogledamo rezultate Srbije na prethodnim Mediteranskim igrama u Peskari, tada smo osvojili 35 medalja. Ovo takmičenje gledamo kao prvo u novom olimpijskom ciklusu. Većina sportista koji putuju u Mersin predstavljaju perspektivu Srbije za Olimpijske igre 2016. godine u Rio de Janeirou. Olimpijske igre su najvažnije i bitno je da se tada postignu dobri rezultati. Sada počinjemo da gradimo olimpijski tim i nadamo se najboljem u naredne četiri godine“, kazao je Divac.

Turska je mnogo uložila u sportske objekte u Mersinu, te Divac smatra kako će organizacija Mediteranskih igara biti na zavidnom nivou.

„Turska se pokazala kao sjajan organizator 2011. kada su uspešno organizovali Letnji Evropski olimpijski festival mladih u Trabzonu. Oni su ušli u najuži izbor za organizatora Olimpijskih igara 2020. godine i ne sumnjam da će u Mersinu sve biti na očekivanom nivou za tako veliko takmičenje kakve su Mediteranske igre“, govorio je Divac za Anadoliju.

Podsetimo, takmičenja na Mediteranskim igrama odvijaće se na 52 sportska borilišta u pet gradova. Igre čini 31 sport, od čeka su 24 olimpijska.Regija na MI u Mersinu  Uz Srbiju koja će u Mersinu imati 108 takmičara i 46 takmičarki, Makedoniju će predstavljati 95 sportista i 23 sportiskinje. Slovenija će na MI biti sa 69 muških i 79 ženskih sportista. Hrvatska u Mersin dolazi sa 56 takmičara i 47 takmičarki. Bosna i Hercegovina imaće 38 sportista i 8 sportiskinja, dok će se pod zastavom Crne Gore takmičiti 19 muškara i 20 žena.Jedanaest sudija iz SrbijeNa Igrama u Mersinu najviše arbitara imaće Italija (21), kojima će se pridružiti i četiri sutkinje. Francuska će u Tursku poslati 16 sudija, a Egipat 14… Od zemalja zapadnog Balkana, Srbija će imati i najviše sudija, i to 10 arbitara i jednu sutkinju, Hrvatska (6), Slovenija (4/1) i Crna Gora (1).

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...