KRAH DELFINA: Srbija tek u borbi za sedmo mesto na SP!
Foto: Fonet

Poraz od Španaca posle peteraca

KRAH DELFINA: Srbija tek u borbi za sedmo mesto na SP!

Ostali sportovi -
Srbija će se za sedmu poziciju na SP boriti sa selekcijom Australije

BARSELONA - Vaterpolisti Srbije igraće za sedmo mesto na Svetskom prvenstvu u Barseloni.Srbija je danas tek posle peteraca poražena od selekcije Špancije rezultatom 14:13 (2:2, 0:1, 3:2, 1:1, 1:2, 1:0, 6:5). Meč je u regularnom delu završen 6:6, a posle produžetaka je bilo 8:8. Meč za sedmo mesto na programu je u subotu u 15,00 časova, a naša selekcija će igrati sa Australijom. Španija će se protiv Grčke boriti za petu poziciju na SP.Po dva gola za Srbiju postigli su Prlainović i Filipović, dok su se po jednom u listu strelaca upisali Udovičić, Mandić, Pijetlović i Ćuk.Za španski tim po dva gola dali su Espanjol, Munariz i Mingel, a po jednom u strelce su se upisali Siranji i Perone.

http://www.youtube.com/watch?v=g3IUlrS5tCw
Srpski golman Branislav Mitrović imao je 22 odbrane ukupno, ali to nije bilo dovoljno na naši delfini dođu do pobede. Srbija je uglavnom imala prednost u većem delu utakmice, ali je prva četvrtina završena 2:2. Nakon toga su "delfini" postigli gol i na poluvreme otišli sa golom prednosti, 3:2. Španija je u trećoj četvrini uspela da izjednači na 5:5, a jednom je i povela 6:5 u četvrtoj četvrtini, samo da bi Srbija izjednačila za produžetke. Nakon prvog dodatnog perioda Srbija je vodila 8:7, ali je minut pre kraja Španija izjednačila, tako da se pristupilo petercima. Srbija je imala priliku da slavi, pošto Španija dva puta nije uspela da postigne gol, ali svoje peterce su promašili kapiten Udovičić i Prlainović, da bi posle pet serija u svom drugom šutu neuspešan bio Stefan Mitrović.

Srbija - Španija 13:14 (8:8 - 2:2, 1:0, 2:3,1:1, 2:1, 0:1)

Bazen Bernat Pikornelj. Gledalaca 2.000. Sudije: Koganov (Azerbejdžan), Moler (Nemačka). Igrač više: Srbija 7 (4), Španija 9 (3). Peterci: Španija 1 (1).

SRBIJA: Mitrović (22 odbrane), Mandić 1, Gocić, Udovičić 1, Ćuk (1), D. Pijetlović 2, Nikić, Aleksić, Rađen, Filipović 4 (2), Prlainović 2 (1), S. Mitrović (1), G. Pijetlović. Selektor: Savić.ŠPANIJA: Agilar, Munariz 2, De Lera, Alargon, Molina (1), Mingel 2, Širanji 1, Espanjol 4 (2), Vales, Perone 2 (1), Estranji, Garsija (2), Lopez. Selektor: Agilar.Savić: Veliki broj propuštenih šansiSelektor Srbije Dejan Savić izjavio je da je naša selekcija propustila veliki broj šansi da dođe do pobede."Počeli smo sa dobrom odbranom, ali nismo pobedili zbog velikog broja propuštenih šansi", rekao je Savić.Slobodan Nikić je dodao:"Pokušali smo da se dignemo i trebalo je ranije da resimo utakmicu. Videli ste, kada kola krenu nizbrdo, ne zaustavljaju se tako lako. Mngo smo se ispromapivali, slabo bili sa igračem više kada smo mogli sve da završimo"Branislav Mitrović je bio sjajan sa 22 odbrane:"Nismo uspeli da se saberemo do kraja, mada mislim da smo dobro. Stvorili smo dosta šansi ali nije bilo realizacije. Okrećemo se Australiji. Nikada nisam igrao za sedmo mesto ali mora i taj susret da se odigra", naveo je srpski golman.Filip Filipović kaže da je utakmica bila bez preteranog žara."Motivi su bili ispražnjeni posle ispadanja u četvrtfinalu. Niko nije nametnuo ritam, igralo se gol za gol. Mogli smo da se odlepimo ali nije bilo realizacije. Primili smo i nekoliko golova koje ne znam kako da opišem, možda kao dekoncetraciju u odbrani. Veliki je broj razloga za ovakav ishod. Glava je ipak negde odlutala. Španci nisu loša ekipa, posebno kod kuće.Sve im je ulazilo. Ove dve utakmice nemaju nikakav smisao ali moramo da igramo. Vidim da kod kuće naš neuspeh ne smatraju tragedijom, ima i ova selekcija pravo da ne bude na mestu za medalje.To je realnost. Sada da odigramo i da budemo pošteni pred sobom. Posle idemo kući i vraćamo se starim navikama", rekao je Filipović.

Crna Gora i Mađarska u finalu SPVaterpolo reprezentacije Mađarske i Crne Gore igraće u finalu Svetskog prvenstva u Barseloni, pošto su danas bile uspešnije u polufinalima. Mađarska je u polufinalu pobedila Hrvatsku sa 11:10, dok je Crna Gora bila bolja od Italije - 10:8. Finale se igra u subotu od 22.15. Za bronzu će se boriti Hrvatska i Italija, a za peto mesto Grčka i Španija.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track