SRBIJA IMA DVE MEDALJE: Nastavlja se Svetsko prvenstvo u rvanju
Foto: Kurirsport

Zrenjanin centar sveta u rvanju za kadete

SRBIJA IMA DVE MEDALJE: Nastavlja se Svetsko prvenstvo u rvanju

Ostali sportovi -
Ono što je obeležilo dosadašnji tok šampionata svakako su medalje srpskih takmičara, srebrna medalja Bobana Živanovića i bronzana Horti Mikloša
1 / 5 Foto: Kurirsport

ZRENJANIN - Svetsko prvenstvo u rvanju za kadete koje se održava u Zrenjaninu nastavlja se danas kada su na programu borbe za zene.

Ono što je obeležilo dosadašnji tok šampionata svakako su medalje srpskih takmičara, srebrna medalja Bobana Živanovića u grčko-rimskom stilu, u kategoriji do 100kg, i bronzana medalja Horti Mikloša, u kategoriji do 54kg, takođe u grčko-rimskom stilu.

Već prvog dana takmičenja u grčko–rimskom stilu, na strunjačama su se našli naši kadeti od kojih se i očekivalo da dodju do odličja. Nisu se predavali takmičari, kao što je i najavio Živanović, bilo je lepo videti nova pravila, spektakularne akcije i čak i brzo završene mečeve tušem. Horti Mikloš se borio za bronzanu medalju i ispunio očekivanja, dok je Živanović i pre takmičenja vidjen u finalu. Publika je bila na nogama, velika odgovornost na Bobanu, želja i strepnja. Gruzijac je poražen od Živanovića na Evropskom prvenstvu, protivnici su se dobro poznavali. Sve se brzo odvijalo, čas poeni na strani Gruzijca, čas na strani srpskog takmičara. Svi su očekivali zlato, i onda – TUŠ – i zlato za Gruzijca.

Po rečima Živanovića finale je bilo mnogo teže nego što je mislio.

"Finale je bilo mnogo težak meč, iskreno, nisam od početka počeo da radim deo taktike što sam se dogovorio sa trenerom, počeo sam da gubim meč, ali u jednom trenutku sam preokrenuo rezultat u svoju korist. Ovoga puta Gruzijac je bio bolji i čestitam mu na pobedi", rekao je Živanović.

Pobeda ili ne Srbija ima čime da se ponosi pošto ima vicešampiona sveta u kategoriji do 100 kg., a to je Boban Živanović, kao i bronzanog momka Horti Mikloša. Srbija.

Prve nastupe na medjunarodnoj sceni, danas će imati naše predstavnice, Magdalena Morar (70kg) protiv Kanađanke, Silvija Janović (60kg) protiv Mađarice, Milica Lazić (46kg) protiv Venecuelanke.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track