Veliki uspeh debitantkinje Silvije Janović na SP u Zrenjaninu

Rvanje

Veliki uspeh debitantkinje Silvije Janović na SP u Zrenjaninu

Ostali sportovi -
Srbija je trenutno deseta po broju medalja na planetarnom takmičenju
1 / 3

ZRENJANIN - Rvačica Silvija Janović ostvarila je veliki uspeh u svom debitantskom nastupu na Svetskom prvenstvu.

U konkurenciji 16 takmičarki na Svetskom prvenstvu u rvanju za kadete, u Zrenjaninu, Janovićeva je u kategoriji do 60kg, osvojila peto mesto. Janovićevoj žreb nije bio naklonjen, pa je već u prvom kolu za protivnicu dobila poznatu Mađaricu Galmaboš, od koje je ubedljivo poražena. Galmaboš je do samog kraja svoje protivnice lako pobedjivala i postala prvakinja sveta, čime se našoj kadetkinji pružila prilika da se bori za bronzanu medalju. Prvu pobedu zabeležila je protiv Dudove iz Bugarske, a potom izgubila od Rumunke Kriste Ince.

Na strunjače su izašle i Milica Lazić (do 40kg) I Magdalena Morar (do 70 kg) ali su već u prvom kolu izgubile, a obzirom da njihove protivnice nisu došle do finala, ni naše predstavnice nisu imale prilike da se bore u repasažu za medalje.

U subotu i nedelju na programu je rvanje slobodnim stilom. Naši predstavnici koji će se boriti na strunjačama su Aleksandar Pantelić (85kg) koji rve protiv reprezentativca Mađarske Dominika Lajsa i Luka Buljovčić (69kg) protiv reprezentativca Turske Sajana Ejupa.

Podatak vredan pažnje - u konkurenciji 52 nacije, koje su se borile grčko-rimskim stilom na Svetskom prvenstvu u rvanju za kadete u Zrenjaninu, Srbija je deseta po broju trofeja. Boban Živanović osvojio je srebrnu medalju u kategoriji do 100kg, dok se Mikloš Horti okitio bronzom (do 54kg).

Rvači iz 17 zemalja osvojili su medalje. Najuspešniji su rvači iz Azerbejdžana, sa tri zlata I jednom brzonzanom medaljom. Japan je drugi sa dva zlata, a Rusija sa pet medalja, zlatnom, srebrnom I dve bronzane treća, ipak po broju osvojenih medalja je najuspešnija nacija na ovogodišnjem SP.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track