Mikica Vesnić prvak Centralne Evrope
Foto: Petar Janković

ŠAMPION

Mikica Vesnić prvak Centralne Evrope

Ostali sportovi -
Naš as je u “opel vektri STW” osvojio sedam od osam trka na kružnim stazama u klasi D4 do 2000 kubika
1 / 3 Foto: Petar Janković

Još jedna titula za srpski auto-sport.

Srpski automobilista Milovan Mikica Vesnić osvojo je FIA šampionat centralnoevropske zone na kružnim stazama u klasi D4 do 2000 kubika.

Naš as je u “opel vektri STW” pobedio na subotnjoj trci na Slovakija ringu, prvi je prošao kroz cilj i u nedelju, ali je kažnjen dodavanjem 40 sekundi na ukupno vreme zbog preticanja zaostalog vozača pod žutom zastavom. Iako je penalizacija spustila Vesnića na četvrto mesto u poretku trke 2, njegova bodovna prednost je tolika da je prvenstvo odlučeno rundu pre kraja.

U CEZ sampionatu 2013. Vesnić ima bilans od sedam pobeda u osam startova, uz osam osvojenih pol pozicija.

- Kada sam ušao u FIA CEZ šampionat nisam bio svestan šta me očekuje. Naravno, kao svaki ozbiljan takmičar, planirao sam svoje poteze, ali ne bih bolje režirao prvenstvo i da sam mogao. Na kaznu danas ne smem da se žalim, greška je bila isključivo moja. Jako puno smo radili ove godine, auto je funkcionisao besprekorno. Bodovna razlika je velika, pa na sledeći trkački vikend koji se vozi u Brnu ne moram i najverovatnije neću ići, jer sam već osvojio titulu. Imamo lepu i zanimljivu zimu za razmišljanje šta dalje. Nećemo stati na ovome, nadam se da ću u karijeri zakoračiti još jedan stepenik napred - kazao je za Kurur Vesnić odmah po osvajanju svog prvog međunarodnog naslova na autodromu blizu Bratislave.

A. BABIĆ

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track