KALKULACIJE I U ODBOJCI: Italija namerno izgubila kako bi izbegla Srbiju?!
Foto: Printskrin

Biraju protivnike

KALKULACIJE I U ODBOJCI: Italija namerno izgubila kako bi izbegla Srbiju?!

Ostali sportovi -
Italijanski stručnjak na klupi Poljske optužio svoje sunarodnike da su poklonili pobedu Belgiji kako bi u četvrtfinalu igrali protiv Finske, a ne protiv izabranika Igora Kolakovića

HERNING - Praksa kalkulisanja pojedinih reprezentacija kako bi u finišu najvećih takmičenja imali lakše rivale, po svemu sudeći nije mimoišla ni Evropsko prvenstvo za odbojkaše.

Selektor Poljske, jednog od domaćina turnira pored Danske, Italijan Andrea Anastazi optužio je svoje sunarodnike da su namerno izgubili od Belgije u prvoj fazi takmičenja, kako bi izbegli Srbiju u četvrtfinalu.

"Italija je nesumnjivo namerno izgubila od Belgije 2:3 kako bi izbegla Srbiju u četvrtfinalu. To je za mene donekle i očekivano jer su Srbi opasan tim", rekao je Anastazi za domaće medije.

Anastazi se požalio i na žreb koji je, prema njegovim rečima, favorizovao Srbiju i Italiju.

"Stvarno ne razumem kako su mogli da naprave grupe sa ovoliko velikom razlikom u kvalitetu. Na jednoj strani žreba su Poljska, Rusija, Bugarska, Francuska i Nemačka, a na drugoj samo Italija i Srbija, i timovi autsajderi koji povremeno bljesnu", bio je oštar italijanski stručnjak.

Italija je u poslednjem meču grupe A u danskom Odenzeu poražena od Belgije sa 3:2, pa će u osmini finala igrati protiv Holandije. U slučaju očekivanog trijumfa Italijani će u četvrtfinalu igrati protiv Finske, koja je pobedila u grupi C u Herningu. Da su eventualno savladali Belgiju Italijani bi u četvrtfinalu čekali pobednika duela Srbija - Danska, koji se igra u utorak od 20 časova u Arhusu. Ovako, pobednik ovog duela ide na Belgiju, a taj četvrtfinalni meč je na programu u sredu u istoj dvorani.

Na drugoj strani žreba Nemačka u četvrtfinalu čeka boljeg iz duela Poljska - Belgija, dok Francuzi čekaju pobednika meča Rusija - Slovačka.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track