JEDNAKOST: Paraolimpijci dobijaju iste nagrade od države kao i olimpijci! Za medalje u Tokiju sledi im 430.000 evra! ZASLUŽENO!
Foto: Paraolimpijski Komitet Srbije

za primer

JEDNAKOST: Paraolimpijci dobijaju iste nagrade od države kao i olimpijci! Za medalje u Tokiju sledi im 430.000 evra! ZASLUŽENO!

Paraolimpijada -

Srbija je jedna od retkih država koja ima izjednačene nagrade za učesnike POI i OI

Zaslužili su svaki cent nagrade koja im sledi za fantastične rezultate na Paraolimpijskim igrama! Zaslužili su identične nagrade kao i olimpijci. Oni su ponos Srbije.

Srpski paraolimpijci osvajači medalja u Tokiju država Srbija će bogato nagraditi. Za zlato im sledi 70.000 evra, srebro donosi 60.000, a bronza 50.000.

- Mi smo jedna od retkih zemalja u kojima su novčane nagrade izjednačene za učesnike Olimpijskih i Paraolimpijskih igara - potvrdio je nedavno ministar Vanja Udovičić u razgovoru za RTS.

Paraolimpijske Igre
foto: Promo

Sjajni srpski strelac Dragan Ristić dobiće za dva zlata 140.000 evra! Njegov kolega Zdravko Savanović zadovoljiće se upola manjom sumom. Nagrade slede i Željku Dimitrijeviću, Laslu Šuranjiju (po 60.000 evra), kao i dublu u stonom tenisu Perić Ranković - Matić (po 50.000 evra).

Nikako ne treba zaboraviti ni pomoć koju je srpski paraolimpijski tim imao od Delegacije Evropske unije u Srbiji. U pripremama za same Igre ogroman doprinos našem timu došao je od Delegacije EU, koja je ponosni partner srpske selekcije. Imaju i te tako razloga da budu ponosni.

Paraolimpijci
foto: Promo

Učinak srpskih reprezentativaca i nagrade

Dragan Ristić dva zlata 140.000 evra

Zdravko Savanović zlato 70.000 evra

Željko Dimitrijević srebro 60.000 evra

Laslo Šuranji srebro 60.000 evra

B. Perić Ranković i Nada Matić bronza po 50.000 evra

Ukupno: 430.000 evra

Delegacija Evropske unije u Srbiji je ponosni partner Paraolimopijskog tima Srbije! Sve bliže pojedinosti možete pratiti na veb stranici www.euzatebe.rs/paraolimpijci.

Kurir sport / M. Bjelinić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track