MARATON: Ana Subotić 74. putnik u Rio
Foto: OKS

Repriza sna iz detinjstva

MARATON: Ana Subotić 74. putnik u Rio

Rio 2016 -

Srpska atletičarka Ana Subotić pre nekoliko dana postala je 74. član srpskog olimpijskog tima.

Do učešća na svojim drugim Olimpijskim igrama Ana je stigla zahvaljujući odličnoj trci u Roterdamu, a maratonsku stazu pretrčala je za gotovo devet minuta brže nego što je iznosila olimpijska norma.- Fenomenalan osećaj je plasirati se ponovo na Olimpijske igre. To je kao repriza sna iz detinjstva - kaže Subotićeva (33) i dodaje da veruje da će na ulicama Rio de Žaneira istrčati dobar maraton.- Sigurna sam da ću dobro trčati. Naravno, mnogo zavisi od uslova, od vremenskih prilika, ali ja ću tamo dati maksimum, pa verujem u dobar rezultat. Nadam da ću biti među prvih pedeset, znam da će biti mnogo takmičarki i verujem u dobru i zanimljivu trku.Ana Subotić je i do Igara u Londonu i do Igara u Rio de Žaneiru stigla preko roterdamskom maratona.- Eto, opet Roterdam. Baš mi je taličan. Odatle sam stigla do Londona, a evo sada i do Rija. S tim što je A normu za London bilo mnogo teže ostvariti, ali i tada sam bila brža od potrebnog rezultata. Sad sam istrčala najbolji rezultat od svih nas sa prostora nekadašnje Jugoslavije.Londonsko iskustvo Ana će zauvek pamtiti, a sad je spremna da svoje znanje podeli s mlađim kolegama.- Uvek sam spremna da posavetujem mlađe. Svakako ću pomoći, šta god im bude trebalo, bilo savetima, bilo na neki drugi način - zaključila je Subotićeva.(G. F.)

Žulj napravio problemTERAPIJA, PA POČETAK PRIPREMAAna Subotić je poslednjih 20 kilometara maratona u Roterdamu istrčala s raspuknutim žuljem na nozi. Kao posledica toga pojavila se povreda, zbog koje je trenutno na terapijama.- Idem na terapije kuka zbog tih problema koje sam zaradila u Roterdamu. Svakako ću vreme iskoristiti da se malo odmorim, a već od ponedeljka planiram da idem na Zlatibor na pripreme - poručila je naša maratonka.

AtletičariPUTNICI ZA BRAZILAna SubotićIvana ŠpanovićAsmir KolašinacAmela TerzićOlivera JevtićPredrag FilipovićNenad FilipovićVladimir SavanovićDragana Tomašević

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track