SVETSKI KUP U STRELJAŠTVU: Da vidimo kako je pucati u Riju!
Foto: Dragana Udovičić

Strelkinje jedva dočekale odlazak na Svetski kup

SVETSKI KUP U STRELJAŠTVU: Da vidimo kako je pucati u Riju!

Rio 2016 -

Srpski strelci doputovali na predolimpijski turnir, na kojem će se takmičiti na strelištu na kom će se odvijati borbe tokom Olimpijskih igara

Strelište u Rio de Žaneiru na kom će se odvijati takmičenja tokom Olimpijskih igara u narednih deset dana biće poprište borbi najboljih svetskih strelaca na Svetskom kupu, koji ima karakteristiku predolimpijskog turnira. Pred sam polazak u Brazil razgovarali smo sa Ivanom Anđušić Maksimović, Zoranom Arunović i Andreom Arsović, a naše šampionke su paralelno odgovarale na ista pitanja.Konačno prilika da oprobate strelište na kom ćete se boriti za olimpijske medalje. Kakav je osećaj?Ivana:- Svi me pitaju da li sam uzbuđena zbog OI u Riju, a meni je ovo sada kao da već idem na Igre. Spremam se da pružim maksimum. Imaćemo priliku da vidimo streljanu, uopšte kako su napravili ceo grad. Kada sam bila prošli put, transport mi se nije baš dopao. Kažu da su sad to sredili. Želim da napravim neke snimke, neke fotografije, da u narednim nekoliko meseci do Igara imam na osnovu čega da se prisećam svega i da se što bolje pripremim za Igre.Zorana:- Pred nama je predolimpijski turnir, idemo da vidimo kakvo je strelište, kakvi su uslovi za pucanje, na čemu je potrebno još poraditi. Na šta je potrebno obratiti pažnju i možda, ako postoji nešto što u globalu strelcima ne odgovara, ne samo meni, da se skrene pažnja organizatoru. Da takve neke stvari budu otklonjene na vreme kako bi sve bilo u redu na Olimpijskim igrama.Andrea:- Imaćemo priliku da osetimo strelište, da vidimo prednosti i mane i da znamo na koje stvari treba da obratimo pažnju.Razmišljate li o slobodnom vremenu koje ćete imati ovih dana u Riju i poseti nekim čuvenim mestima, kupanju na svetski poznatim plažama?Ivana:- Mislim i na to, ako bude prilike. Što da ne iskoristim priliku ako budem mogla. Sa zlatom oko vrata pravo u okean sigurno, ali i ako ga sad ne bude, nije strašno. Videla sam mnogo toga od Rija ranije, pa ću se sad fokusirati na olimpijsko selo i na mesta na kojima ću provoditi vreme u avgustu.Zorana:- Ne, pričala sam s ljudima koji su bili tamo kako bih stekla sliku šta tamo ima. Videla sam sve po internetu, ali je drugačije kada pričaš s nekim ko je bio tamo. Ipak, ne razmišljam o slobodnom vremenu, usmerena sam na pucanje.Andrea:- Volela bih da odem do spomenika i da vidim one čuvene stepenice od keramičkih pločica o kojima svi pričaju. Interesuje me i trg koji je posvećen Olimpijskim igrama.

TIPOVANJE Da li ĆE BITI precizne u prognozi kao i u pucanju u metu VATERPOLISTI I NOLE UZIMAJU ZLATOZoranu Arunović, Ivanu Anđušić Maksimović i Andreu Arsović zamolili smo da prognoziraju ko će od naših sportista osvojiti zlato na OI u Riju.Zorana:- Vaterpolisti. Oni su moj favorit, ne samo za medalju nego za zlato, jer će ih samo to zadovoljiti. Veliki respekt za sve, i stručni štab i igrače. Nemamo to zlato od 1988. i od srca im to želim. Naravno, tu je Novak, o njemu nema potrebe pričati. On je priča za sebe. Bilo bi čudno da ne osvoji zlato jer je toliko superioran. Tipujem i na Ivanu Španović, baš bi bilo super da osvoji to zlato. Imamo jak tim, ne želim nikoga da izostavim.Ivana:- Tipujem na Novaka iako je imao mali peh prošlog puta. Verujem da sada uzima zlato. Vaterpolisti zaslužuju zlato. Ne mogu sa sigurnošću da tvrdim, ali ima mnogo sportista za koje mislim da mogu da osvoje medalju. Evo Zorana, Milica Mandić... Toliko smo dobri i svi imamo šanse za medalju.Andrea:- Volela bih da je osvoji Novak Đoković i da je odbrani Milica Mandić jer znam koliko se u poslednje vreme spremala i kakve je teškoće imala s povredama. A i ja se spremam za zlato i sanjam da se to desi.

Veruju u kolegeMALO JE PET MEDALJASada već tradicionalno svakog našeg sportistu pitamo da li bi u ovom trenutku prihvatio ponudu da se Srbija vrati sa pet medalja sa Olimpijskih igara.Ivana: Pet medalja? Ne bih ih prihvatila jer mislim da možemo da osvojimo duplo više. Mislim da smo sada najjači u istoriji.Zorana: Ne! Mislim da možemo više! Mislim da ćemo osvojiti više. Recimo sedam, osam.Andrea: Iskreno ne. Verujem da su svi sportovi napredovali u odnosu na London, gde smo imali četiri. Verujem da možemo da osvojimo toliko medalja da se niko tome i ne nada. Možda i više od deset.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track