SVE NAS JE VIŠE: Srpski tim za Rio brojniji za još dva člana
Foto: Marina Lopičić, Fonet

Rvači mogu do tri medalje

SVE NAS JE VIŠE: Srpski tim za Rio brojniji za još dva člana

Rio 2016 -

Rvači Viktor Nemeš i Kristijan Fris pridružili su se kolegi Davoru Štefaneku, pa će njih trojica predstavljati Srbiju u najtrofejnijem individualnom sportu na OI

Najtrofejniji individualni sport u Srbiji kad je reč o Olimpijskim igrama je rvanje. Naši reprezentativci osvojili su 12 olimpijskih medalja, a u Rio de Žaneiru pokušaće da nastave niz prekinut 1984. godine, kad su rvači iz Jugoslavije pokupili tri odličja u Los Anđelesu.Zasad poslednja dva člana olimpijskom tima Kristijan Fris i Viktor Nemeš pridružili su se ranije kvalifikovanom Davoru Štefaneku, pa će njih trojica, ukoliko Petar Balo i Nemanja Pavlović ne izbore normu, pokušati da se okite medaljama na Igrama u Riju. Iako bi obojica pristala da rvanje donese jednu medalju, njihove ambicije su malo veće.- Uradili smo teži deo, uzeli norme i sada će sve biti lakše. Na Olimpijskim igrama je sve moguće, a mislim da sigurno uzimamo bar jednu medalju. Znam da ćemo dati sve od sebe, trebaće nam sreće i uz božju pomoć i rezultat mora da dođe - kaže Kristijan Fris, koji je juče proslavio 32. rođendan i koji ima iskustvo sa Igara u Pekingu.- Mogu da kažem da je pritisak pred kvalifikacioni turnir u Zrenjaninu bio ogroman. Pomogao nam je domaći teren. Koristim nedelju dana odmora i već sad krećem s ozbiljnim pripremama za Rio.

Tri musketara... Fris, Štefanek i Nemeš
Tri musketara... Fris, Štefanek i Nemeš

Viktor Nemeš kaže da je očekivao da izbori normu za Rio de Žaneiro.- Ipak je turnir bio na domaćem terenu, velika šansa, a imao sam i dobar žreb. Pred nama su tri i po meseca napornih priprema, a mi ćemo raditi najbolje što možemo - kaže Nemeš i dodaje:- Odmah bih pristao na jednu medalju, ali mislim da sva trojica možemo do odličja u Brazilu. Ako odemo maksimalno spremni, tamo može svašta da se desi.

Viktor prognozirao osvajače zlataMILICA, DAVOR, NOVAK I KAJAKAŠIZamolili smo Viktora Nemeša da nam prognozira ko će od srpskih olimpijaca osvojiti zlatnu medalju u Riju, odnosno na koliko odličja računa sa ovih Igara.- Verujem da će biti više medalja nego u Londonu, ali ne bih mogao da kažem koliko. Mislim da ćemo imati lep olimpijski turnir! Očekujem da zlatne medalje osvoje Davor Štefanek, Novak Đoković, Milica Mandić i kajakaši, koji imaju dobre šanse. Nadam se da ću, kad uzmem medalju, imati vremena da navijam za naše sportiste - poručio je Nemeš.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track