SLOŽNO ZA SRBIJU Asmir Kolašinac: Vrhunac karijere Amela Terzić: Moje prve Igre
Foto: Damir Dervišagić

Atletičari nosili olimpijsku baklju

SLOŽNO ZA SRBIJU Asmir Kolašinac: Vrhunac karijere Amela Terzić: Moje prve Igre

Rio 2016 -

Članovi srpskog olimpijskog tima treniraju više nego ikad i tempiraju formu kako bi u Rio de Žaneiru bili spremni za najbolje rezultate

Nedavno je kroz Novi Pazar, u čast 555. godišnjice postojanja ovog grada, prošao olimpijski plamen. Baklju su kroz grad, u prisustvu preko dve hiljade novopazarskih sportista, nosili državni rekorderi, članovi olimpijskog tima Srbije za Rio Amela Terzić i Asmir Kolašinac.Pred našim reprezentativcima u „kraljici sportova“ je period u kojem će intenzivirati pripreme i formu da bi u avgustu bili najspremniji kako bi ostvarili što bolje rezultate na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru i Srbiji doneli radost.Rekorderka Srbije Amela Terzić otkrila nam je da je, nakon konsultacija, odlučila da na Olimpijadi trči na 800 i 1.500 metara, discipline za koje je prošle godine ispunila olimpijske norme. Kako kaže, spremnija je mnogo više nego u istom periodu prošle godine, a posebno ističe da joj je na Olimpijskim igrama potrebno više sreće nego ikad.- Olimpijada je san svakog sportiste, a ovo će biti moje prve Igre. Svaki moj uspeh je i uspeh kluba, grada Novog Pazara i Srbije. Ja sam spremna, naporno treniram. Iskustvo sam stekla na najvećim takmičenjima, ali ipak će mi trebati sreće. Trke će biti taktičke, a sve takmičarke će trčati različito. Biće guranja i padova, a ja se toga moram čuvati - kazala je 23-godišnja Novopazarka.

Bacač kugle Asmir Kolašinac veruje da će ova godina, ali i rezultat na Olimpijskim igrama u Brazilu biti vrhunac njegove karijere.- Osećam da bi ova godina, ove Olimpijske igre mogli biti vrhunac moje karijere. Zato treniram više i jače nego ikad. Zasad sve teče po planu koji sam zacrtao. Sezonu u dvorani sam propustio kako bih zalečio povrede i bio odmoran za najveća takmičenja. Kuglu ću u Rio de Žaneiru bacati 18. avgusta i verujem da ću tada biti najspremniji. Kad pričamo o očekivanjima, mogu slobodno reći da sebe vidim u velikom finalu, potajno verujem da ću se umešati i u borbu za medalju - kaže Kolašinac.

Prognoza od srcaIVANA ĆE UZETI MEDALJUZamolili smo Amelu i Asmira da nam otkriju od koga iz tima Srbije očekuju najviše na Olimpijskim igrama.- Najveću šansu ima Ivana, nju vidim s medaljom oko vrata. Sjaji se medalja, ali nije važno koje je boje. Ja joj od srca želim da se to desi, jer joj samo ta medalja nedostaje - rekla je Amela, a s njom se složio i naš najbolji bacač kugle.- Što se naših sportista tiče, najveću prednost dajem Ivani. Ne isključujem mogućnost da će biti i nekih prijatnih iznenađenja.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track