NEČUVENO: Srpski olimpijac iz fabrike na pripreme za Rio
Foto: OKS

Vežba na putu i keju

NEČUVENO: Srpski olimpijac iz fabrike na pripreme za Rio

Rio 2016 -

Srpski reprezentativac u brzom hodanju Nenad Filipović takmičiće se u Rio de Žaneiru, što će mu biti treći put da učestvuje na Olimpijskim igrama.

Ovaj Nišlija se za Igre sprema verovatno kao nijedan drugi olimpijac. Posle osam sati stajanja na proizvodnoj traci u fabrici ide na trening - na put kojim jure automobili gde rizikuje život ili na nišavski kej gde ga ometaju brojni šetači.

Filipović je profesor fizičkog vaspitanja, ali posao u struci ne može da nađe, a nema ni uslove za pripreme kakve dolikuju vrhunskom sportisti.

"Više puta sam se obratio predstavnicima grada i molio ih za pomoć ali nikakav odgovor nisam dobio. Ima kolega u Srbiji koji su u mnogo manjim sredinama pa su opet sagledaniji od mene, da ne pričam o kolegama u regionu i inostranstvu koji mi ne veruju da sam u takvoj situaciji jer smatraju da je nemoguće da se sredina tako ponaša prema nekome ko je predstavlja na takvim takmičenjima kao što su Olimpijske igre, Evropska i Svetska prvenstva", rekao je Filipović.

On je dodao da njegove kolege atletičari u drugim zemljama dobijaju sredstva od raznih državnih institucija: u Rusiji od vojske, u Nemačkoj od pošte, u Italiji od policije...

(Anadolija)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track