Najnovije vesti

Iza kulisa

(KURIR TV) PONOSNI VOLONTERI IZ ARENE: Drago nam je što smo pomogli da košarkaši odu u Rio

Rio 2016

Beograd je poslednjih dana bio domaćin jednog od tri kvalifikaciona turnira za plasman na Olimpijske igre.

Srbija je posle pobede nad Portorikom od 108:77, izborila plasman na Igre u Riju, a osim na parketu prethodnih dana bilo je zanimljivo i iza terena.  Grupa od 235 volontera se trudila da u svakom momentu bude na usluzi svima, od gledalaca, do službenih predstavnika FIBA i novinara.

U ime Kurir sporta, pitali smo predstavnike Organizacionog odbora da li možemo napraviti priču sa volonterima. Posle kraćeg razgovora pred nas je došla Katarina Stanisavljević i rekla nam u koje prostorije možemo ući.

Dok šetamo kroz press centar u kojem su održavane konferencije za medije i miks zonu, kroz koju košarkaši idu ka svlačionicama i zastanu kako bi nam dali izjavu, Kaća nam priča.

"Nije mi prvi put da sam volonter. Od Univerzijade 2009. godine do danas radila sam na mnogo događaja, tako da sam sada vođa tima. To je veliko i lepo iskustvo, mnogo prijatelja stekla sam kao volonter", kaže Katarina.

Dok prelazimo u restoran namenjen predstavnicima medija, pitam je da li je teško raditi sa novinarima:

"Ma, ne. Zabavno je... Nema posebnih zahteva, sve je krajnje ljubazno i bez ikakvih problema, prošlo. Drago nam je da mso pomogli da košarkaši odu u Rio, a sad se polako spremamo za tenis, biće nas mnogo iz ovog tima i na Tašu", zaključuje Katarina.

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...