ACA TRICA KAO ĐORĐEVIĆ: Petrović ne menja tim Hrvatske za Rio
Foto: Profimedia

ACA TRICA KAO ĐORĐEVIĆ: Petrović ne menja tim Hrvatske za Rio

Rio 2016 -

Selektor košarkaške reprezentacije Hrvatske Aleksandar Petrović neće menjati tim za Olimpijske igre u Riju iako bi mogao da pozove još dva tri kvalitetnija igrača. Pre svega centra Barselone Antu Tomića.

Selektor košarkaške reprezentacije Hrvatske Aleksandar Petrović neće menjati tim za Olimpijske igre u Riju iako bi mogao da pozove još dva tri kvalitetnija igrača. Pre svega centra Barselone Antu Tomića. - Razmišljao sam da bih jednom izmenom mogao malo dobiti na kvalitetu, ali kad sam ostao sam i razmislio, zaključio sam da nemam pravo oduzeti nastup na Igrama onima koji su to izborili. Videli ste kakve su bile reakcije igrača na klupi i odlučio sam da neću žrtvovati homogenost koju imamo u ovoj ekipi za poboljšanje rotacije od nekoliko procenata.- Definitivno ostaje ovih 12 igrača za Rio. Razgovarao sam sa dvojicom, trojicom glavnih igrača. Ovi momci su zaslužili Rio. Znam da bih u rotaciji mogao da popravim „krvnu sliku”, možda to nije do kraja profesionalno, ali ne bih mogao da se pogledam u ogledalu ako bih promenio bilo koga. Samo povrede mogu da promene odluku – rekao je Petrović i nastavio:

- Nemam nikakav problem sa mogućim podbačajem i kritikama koje bi usledile. To je moj rizik i kompletnu odgovornost preuzimam na sebe i to me nimalo ne zabrinjava. Mnogo više bi me mučilo kad bih ispao nekorektan prema nekima koji su bili u Torinu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja