SRPSKI SPORTISTI SE PREDSTAVILI NOVINARIMA Divac: Mi smo jedna familija
Foto: Dado Đilas

Lep početak u Riju

SRPSKI SPORTISTI SE PREDSTAVILI NOVINARIMA Divac: Mi smo jedna familija

Rio 2016 -

Srpski olimpijci s predsednikom Olimpijskog komiteta Srbije (OKS) Vladom Divcem na čelu predstavili su se sedmoj sili iz celog sveta u Riju na zvaničnoj konferenciji za novinare.

Predstavnici našeg sporta Novak Đoković, Miloš Teodosić, Ivana Anđušić, Sonja Petrović i Živko Gocić najavili su borbu za što bolji plasman i medalje.

- Uzbuđeni smo što smo u Riju, gde mnogo sportista učestvuje. Trebaće nekoliko dana da se organizatori uhodaju, ali ide ka tome da će Igre biti uspešne. Došli smo kao tim, kao familija, da podržimo jedni druge i predstavimo zemlju na najbolji način.

Svi ovde su vrhunski sportisti s fenomenalnim karijerama i uvek su davali sve od sebe. Ako budu tako nastavili, a siguran sam da hoće, ovo će biti uspešna godina. Ne bih da prognoziramo, želim da uživaju, da budu zdravi - rekao je Divac.

Prema očekivanju, „na meti“ je najviše bio Đoković, koji je rekao da su OI specifično takmičenje, na kom su moguća iznenađenja.

I domaći i strani novinari imali su „bezbroj“ pitanja za Novaka, pa je voditeljka konferencije morala da zaustavi taj rafal.

Selfi sa Novakom... Paola Longorija
Selfi sa Novakom... Paola Longorija

Međutim, voditeljka nije mogla da spase Novaka od naleta obožavateljki posle zvaničnog dela. Meksikanka Paola Longorija je s drugaricom uspela u nameri da napravi selfi sa srpskim teniserom. Obe su bile oduševljene, pa su naočigled svih prisutnih počele da se grle i slave podvig!

Počeo fudbal u RijuFUDBALERKE OTVORILE IGREDva dana pre svečanog otvaranja Olimpijskih igara u Riju počela su prva takmičenja. Na teren su prve izašle fudbalerke, i to reprezentativke Švedske i Južne Afrike. Švedska je slavila sa 1:0 golom Nile Fišer u 75. minutu. Danas počinju takmičenja i u muškoj konkurenciji, a svečano otvaranje Igara u Riju zakazano je za jedan sat u noći između petka i subote po našem vremenu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track