MARAKANA GORI: Ivana na čelu srpske kolone u Riju
Foto: Dado Đilas

Posle ponoći počinju Olimpijske igre

MARAKANA GORI: Ivana na čelu srpske kolone u Riju

Rio 2016 -

Priliku da nam donesu medalje prve će imati Andrea Arsović i Ivana Anđušić Maksimović, koja će na večerašnjem defileu sportista sa zastavom Srbije povesti naše olimpijce

Čekali smo četiri godine, odbrojavali dane još od Londona, i sad smo napokon dočekali. Olimpijske igre u Rio de Žaneiru počinju sutra. Ceremonija otvaranja Igara zakazana je za petak u 20 sati, tako da će zvanično biti otvorene kada u Srbiji uveliko bude 6. avgust, zbog vremenske razlike od pet sati.

Za uspomenu... Odbojkašice
Za uspomenu... Odbojkašice

Za razliku od 2014, kad su reporteri Kurira izveštavali sa Svetskog prvenstva u fudbalu, u Riju se ne oseća takva euforija uoči Igara. Socijalni i politički potresi ostavili su traga na Brazilcima i njihovoj lepoj zemlji. Nešto većem zatišju doprinela je i avgustovska nepredvidiva klima, ali to sve može začas da se okrene i da Rio zablista u svom punom karnevalskom sjaju.

Šire srpstvo u olimpijskom selu... Strelci
Šire srpstvo u olimpijskom selu... Strelci

Sportisti i novinari uveliko su preplavili Baha de Tižuku, deo grada u kome je olimpijsko selo, i u kom će se odigrati najveći broj bitaka za medalje. Srbija će na ovim Igrama nastaviti tamo gde je stala u Londonu, na broju 102.

Svi na jednoj terasi... Vaterpolisti
Svi na jednoj terasi... Vaterpolisti

Na preksinoćnoj pres-konferenciji svetu su se predstavili naši najveći aduti, predvođeni Novakom Đokovićem. Pažnja koju su privukli u medija centru potvrdila je da se na Srbiju u Brazilu najozbiljnije može računati, kao i da su četiri odličja osvojena u Londonu sasvim realan cilj, koji se može i nadmašiti.Priliku da nam donesu medalje prve će imati strelkinje Andrea Arsović i Ivana Anđušić Maksimović koja će na stadionu Marakana poneti srpsku zastavu na defileu sportista.

Selfi s legendarnim MajklomDŽONSON ZA KURIR: NISAM VIŠE BRZ!Gde su svetske face, tu je i Kurir. Posle Majkla Felpsa, naleteli smo na Majkla Džonsona. Legendarni atletičar nasmejao se na naše dozivanje „Majkl, Majkl“.U trenutku kad smo mu rekli da je daleko i da priđe, neko iz mase je dobacio da nije daleko, nego je brz. Onda smo ga pitali da li je stvarno i dalje brz.- Nisam, ne moram više da budem - s osmehom nam je rekao Džonson.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track