OLIMPIJADA MOŽE DA POČNE: Zavijorila se srpska trobojka u Riju
Foto: Dado Đilas

Podignuta zastava u olimpijskom selu

OLIMPIJADA MOŽE DA POČNE: Zavijorila se srpska trobojka u Riju

Rio 2016 -

Pred večerašnju ceremoniju svečanog otvaranja i zvaničnog početka Igara, takmičari iz Srbije se još jednom okupili na istom mestu kako bi se međusobno ohrabrili

Podizanje trobojke na jarbol simbolično je označilo učešće Srbije na Olimpijskim igrama. Svečanosti je prisustvovao i predsednik Srbije Tomislav Nikolić, kao i prvi čovek Olimpijskog komiteta Srbije Vlade Divac.

Obećala borbu... Maja Ognjenović
Obećala borbu... Maja Ognjenović

Naši sportisti su se okupili mnogo pre ceremonije podizanja zastave i proveli prijatno vreme u druženju.

Oplelo se kolce... Nole i Viktor kolovođe
Oplelo se kolce... Nole i Viktor kolovođe

Posle Pekinga i Londona, Maja Ognjenović procenjuje da se Rio znatno razlikuje od prethodnih domaćina.- Sportisti su ovde upućeniji jedni na druge, sve što nam je potrebno nalazi se nadohvat ruke, pa smo s te strane zadovoljni olimpijskim selom. Očekivanja od takmičenja su velika, iako je konkurencija jaka. Ako želimo medalju, moraćemo sve da pobedimo - zaključila je tehničarka naših odbojkašica.

Navikao sve na silu: Veliki blam šefa prištinske administracije HAŠIM TAČI BEZ AKREDITACIJEŠef takozvane Republike Kosovo Hašim Tači jedva je ušao u olimpijsko selo. Obezbeđenje nije želelo da ga pusti jer nije imao akreditaciju. Tek nakon intervencije uspeo je da se domogne unutrašnjosti kompleksa, ali je to uradio tako što je oko vrata okačio akreditaciju službenika iz njihovog olimpijskog komiteta.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track