HIT: Sportisti Kosova krišom se slikali sa Saletom Đorđevićem!
Foto: Dado Đilas

Pa oni su se uplašili da priđu Srbinu

HIT: Sportisti Kosova krišom se slikali sa Saletom Đorđevićem!

Rio 2016 -

Muta Nikolić ih provalio i mahnuo im srpskom zastavom, a potom i rekao Saletu šta pokušavaju da urade, na šta im je legendarni košarkaš podigao palac

Sportisti sa Kosova jurili su na otvaranju Olimpijskih igara Aleksandra Đorđevića kako bi se fotografisali sa legendarnim srpskim košarkašem! Međutim, nisu imali hrabrosti da priđu selektoru Srbije, pa su tako pravili selfi sa Saletom, ali sa pet-šest metara udaljenosti.To je primetio Miroslav Nikolić, pomoćni trener naše reprezentacije, pa je uz osmeh mahnuo Kosovarima srpskom zastavom. Potom je rekao Đorđeviću da se „ovi slikaju sa njim“, na šta se legendarni as osmehnuo i podigao palac u pravcu kosovskih sportista! Kakav šmekerski potez...Bolje da su pitaliDa su bili malo smeliji, sportisti s juga mogli su da dobiju i pravu fotografiju sa Đorđevićem, jer Sale bi se sigurno fotografisao sa onima koji su zdušno navijali za njega kada je ispisivao košarkašku istoriju Jugoslavije.Očigledno da još pamte neverovatne trojke kojima je Sale Nacionale obeležio jedan period evropske i svetske košarke kada je naša reprezentacija bila neprikosnovena.Kao 107. po redu sportisti iz za nas nepriznate države prodefilovali su na čuvenoj Marakani. Publika na stadionu nemo je propratila njihov izlazak.

Ekipa Kosova među srpskom delegacijom
Ekipa Kosova među srpskom delegacijom

Osam takmičara imaće Kosovo na Olimpijskim igrama u Brazilu - atletičare Musu Hajdarija i Vijona Krijezija, biciklistu Kendrima Gurija, džudistkinje Meljindu Keljmendi i Noru Gjakovu, strelkinju Uratu Ramu, kao i plivače Luma Žavelija i Ritu Zekiri.Nisu se proslaviliPrvog dana Rama je učestvovala u disciplini vazdušna puška, ali nije imala previše uspeha. Završila je na 48. poziciji u konkurenciji 51 takmičarke. U istoj disciplini takmičile su se i Ivana Maksimović i Andrea Arsović.

Preporuka našim sportistimaAKO ONI BUDU NA POSTOLJU, SRBI SILAZEMinistar sporta i omladine Vanja Udovičić izjavio je da su naši sportisti koji se takmiče na OI u Rio de Žaneiru dobili preporuku da napuste pobedničko postolje ako se na njemu nađu zajedno s takmičarima iz samoproglašene države Kosovo. On je dodao da će se naši sportisti takmičiti sa sportistima s Kosova, ako uopšte do toga i dođe. Naglasio je da je ovakav stav zauzet kako naši takmičari ne bi ugrozili svoju poziciju na OI.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track