(VIDEO) DIRLJIVA PRIČA SIRIJSKE DEVOJČICE: Od pakla Egeja do Olimpijskih igara u Riju!
Foto: Reuters

Nateraće vas na suze

(VIDEO) DIRLJIVA PRIČA SIRIJSKE DEVOJČICE: Od pakla Egeja do Olimpijskih igara u Riju!

Rio 2016 -

Priča o sirijskoj devojčici koja je preživela pakao egejskog mora u koloni izbeglica pa sve do Rija gde predstavlja svoju državu na najvećem planetarnom takmičenju, ostaviće vas bez teksta.

Jusra Madini bila bi samo jedan od olimpijca koji se nadmeće na planetarnom takmičenju, ali životna priča ove mlade plivačice tera na posebnost.

foto: Reuters
foto: Reuters

Najviše zbog toga ako se uzme u obzir šta je sve ova mlada dama preživela do svojih prvih Olimpijskih igra.I ne samo to! Sirijska plivačica prosto blista u svojoj disciplini!

Inače, ona na Igrama nastupa pod zastavom reprezentacije izbeglica, koja se prvi put takmiče na Igrama i koja broji svega deset reprezentativaca u Riju.

U kvalifikacijskoj plivačkoj trci na 100 metara leptir stilom 18-godišnja plivačica potukla je konkurenciju u bazenu i osvojila prvo mesto u svojoj grupi.

foto: Reuters
foto: Reuters

Jusra Mardini bila je prinuđena da se sa svojom porodicom iseli iz Sirije i zajedno sa svojim zemljacima kako zna i ume domogne Evrope.

Preko Libana i Turske, do Grčke. Na tom putu preživela je horor, jer se na čamcu koji je prevozio migrante pokvario motor. Pretilo im je prevrtanje, pa su Jusra, njena sestra i još dvojica momaka skočili u vodu i odgurali ostatak posade ka obali, spasivši i sebe i ostale migrante.

foto: Reuters
foto: Reuters

Zajedno sa svojim kolegama izbeglicama uputila se pravo do Nemačke i svog novog doma u Berlinu.

foto: Reuters
foto: Reuters

Danas o njoj priča ceo svet, a boravak u Rio de Ženeiru nije konačan cilj Jusre Mardini. Već gleda ka Olimpijskim igrama 2020. u Tokiju, a rezultati ipak nisu u prvom planu!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track