NAUČILI LEKCIJU PROTIV KENGURA: Evo kako srpski košarkaši planiraju da pobede Francusku
Foto: Fonet

Nastavak borbi na OI

NAUČILI LEKCIJU PROTIV KENGURA: Evo kako srpski košarkaši planiraju da pobede Francusku

Rio 2016 -

Srpski košarkaški reprezentativci Milan Mačvan i Stefan Marković ocenili su da je poraz od Australije na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru dobra lekcija za ekipu pred nastavak takmičenja.

"Poraz je dobra lekcija, pošto je turnir jako dugačak. Australija je odlična ekipa koja ima mnoštvo NBA igrača i kvalitet. Odigrali smo dobro 37-38 minuta i na kraju mislim da je razlika nezasluženo velika, ali to je cena koju treba da platimo i naučimo svoje greške", rekao je Mačvan u Riju.

Utakmica je bila ujednačena, ali je Srbija na kraju popustila, dozvolila Australiji da preuzme vođstvo, a onda ostvari i ubedljivu razliku, 95:80.

"Odigrali smo jednu ovakvu utakmicu ranije, protiv Argentine u Kordobi. Igrali jako i čvrsto, znali smo šta nas očekuje, odgovorili smo dobro, kažem, 37-38 minuta, ali na kraju smo poklekli, primili trojku, faul koš i na kraju 15 razlike. Mislim da je to recept kako treba da se igra turnir, i da protiv Francuza već ispravimo greške i da odigramo dobro", rekao je Mačvan.

Francuska je u prvom kolu glatko izgubila od Australije, a onda pobedila Kinu.

"Francuska ima ogroman kvalitet, mnoštvo medalja iza sebe, NBA sezonu prstenova. Pričamo o jednoj od najboljih reprezentacija na svetu, tako da ćemo odigrati kao i prethodne tri protiv njih: čvrsto, probaćemo da igramo svoju igru, da trčimo mnogo, budemo agresivni, to je jedini put koji treba da koristimo na ovom turniru da bismo dobijali utakmice", rekao je Mačvan.

Plejmejker Marković kazao je da Australija nije iznenadila njegove saigrače.

"Nisu nas iznenadili, znali smo da imaju mnogo kvalitetnih igrača. Skoro pola njih je u NBA, igraju mušku košarku. Mislim da smo se nosili kvalitetno, ali poslednja tri-četiri minuta smo spustili gard, što su oni iskoristili i otišli na neku nezasluženu razliku. Rezultat nije merilo igre koju smo pokazali", rekao je Marković.

On je takođe kazao da je Francuska ozbiljan protivnik.

"Oni znaju da igraju. Preiskusni su, iako nekada izgledaju kao da kalkulišu. Mislim da se i oni spremaju za četvrtfinale. Suludo je nekoga birati jer ko iz one grupe može da bude lak, sve četiri ekipe odande ujednačene. Mislim da su svi fokusirani na taj meč koji može da te odvede do medalje", rekao je Marković.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track