VESLAČI ZAVRŠILI TAKMIČENJE NA OI: Nismo zadovoljni rezultatima u Riju
Foto: VSS

Bez zamerki našim takmičarima

VESLAČI ZAVRŠILI TAKMIČENJE NA OI: Nismo zadovoljni rezultatima u Riju

Rio 2016 -

Član selektorske komisije Veslačkog saveza Srbije (VSS) Nebojša Ilić rekao je danas da nije zadovoljan plasmanom veslača na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru, ali je dodao da nema šta da im zameri.

"Sigurno je da samim plasmanom na olimpijskoj regati u Rio de Žaneiru nismo zadovoljni, ali je rano za dublju analizu", rekao je Ilić, prenosi VSS.

Srpski veslači u dvojcu bez kormilara Miloš Vasić i Nenad Bedjik završili su takmičenje u Riju na 10. mestu, pošto su u današnjem B finalu zauzeli četvrtu poziciju.

Na istoj poziciji takmičenje su završili i Marko Marjanović i Andrija Šljukić u dubl skulu.

"Očigledno je da obe naše posade nisu u Riju bile u svom najboljem izdanju, a kao glavni razlog za to vidim zdravstvene probleme tokom završnih priprema. I Šljukić i Bedjik su u poslednjih mesec dana priprema pred Igre bili po dva puta pod antibioticima. Šljukić je zbog bolesti propustio prvi deo priprema, dok je Beđjik pauzirao u završne i najbitnije dve nedelje", rekao je Ilić.

On je dodao da je na plasman dvojca bez kormilara uticalo i prevrtanje njihovog čamca u kvalifikacijama.

"To je dodatno zakomplikovalo zdravstvenu situaciju, jer su pola sata proveli u hladnoj i zagađenoj vodi. To se posebno osetilo u nastavku takmičenja kada su u svim trkama zaostajali u samom startu gde su svežina i eksplozivnost dominantni. U svakom slučaju, momcima se nema šta zameriti. Uprkos sticaju loših okolnosti u svakoj trci su pružili svoj maksimum i uložili poslednji atom snage", rekao je Ilić, koji je trener dvojca bez kormilara.

On je podsetio da je dvojac bez kormilara na Igre stigao kao bronzana ekipa sa tri najveća prošlogodišnja takmičenja i sa ovogodišnjim rezultatima koji su bili u sekundu sa najboljim svetskim čamcima u ovoj disciplini.

Dubl skul je, kako je rekao Ilić, na kvalifikacionoj regati za Igre u Riju održanim u Lucernu bio za svega dve sekunde iza vanserijske posade Norveške.

"Međutim, ponavljam, u završnim pripremama zdravstveni bilten nam nije išao na ruku i to je najviše doprinelo da u Rio ne dođjemo u najboljoj mogućoj formi, što je bio cilj na početku sezone", rekao je Ilić.

Trener reprezentacije i dubl skula Aleksandar Ivković rekao je da ne može da bude nezadovoljan nastupom Marjanovića i Šljukića.

"Imajući u vidu sve okolnosti koje su nas pratile u završnim pripremama za Olimpijske igre ne mogu da budem nezadovoljan onime što su Marjanović i Šljukić pokazali na olimpijskoj regati, iako smo, naravno, želeli bolji plasman. Svaku trku su izveslali maksimalno borbeno, do krajnjih mogućnosti, ali je u finišima nedostajalo malo energije za još bolje plasmane. Nemam šta da im zamerim, tim pre što je smo se ogledali sa neuporedivo iskusnijim posadama", rekao je Ivković.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track