ODBOJKAŠICE PRED POLUFINALE OI: Gde su bile Ruskinje?! Možemo da pobedimo Amerikanke
Foto: Reuters

Optimizam kod Srpkinja

ODBOJKAŠICE PRED POLUFINALE OI: Gde su bile Ruskinje?! Možemo da pobedimo Amerikanke

Rio 2016 -

Srpske odbojkašice Jelena Nikolić i Milena Rašić složne su u oceni da nacionalna selekcija može da pobedi SAD i plasira se u finale Olimpijskih igara.

"Verujem da možemo da ih iznenadimo. Potrebno je u utakmicu da uđemo bez preteranog respekta prema njima. One jesu jako dobre, ali iskreno mislim da smo mi na ovom turniru pokazali najviše od svih ekipa. Očekujem dobru utakmicu i našu pobedu", rekla je Nikolićeva novinarima u Rio de Žaneiru.

Njena saigračica iz reprezentacije Milena Rašić kazala je da je najbitnije zaustaviti brze napade Amerikanki.

"Amerikanke imaju u potpunosti drugačiju igru od Ruskinja. Igraju brzo, a to možemo da zaustavimo dobrim servisima, da ih odvojimo od mreže, a onda i da profunkcioniše blok i odbrana na pravi način. Ne bih rekla da su nam dužnici, ali pobedile su nas 3:1 u grupi. To nije bila naša najbolja igra, ako budemo igrale kao protiv Rusije, sigurna sam da će imati mnogo problema", rekla je Rašićeva.

Odbojkašice Srbije pobedile su juče u četvrtfinalu Rusiju sa 3:0, a sutra ih u polufinalu Olimpijskih igara očekuje duel protiv SAD.

"Ruskinje bukvalno nisu znale gde se nalaze, da li su uopšte došle na utakmicu... Šalim se. Nisu one igrale toliko loše, koliko im mi nismo dali da dodju do njihove prepoznatljive igre, što za njih nije uobičajeno", rekla je Nikolićeva.

Rašićeva je, s druge strane, rekla da se nije mnogo razmišljalo o protivniku, već da je fokus bio na tome da seispoštuje dogovor iz svlačionice.

"Odigrale smo sjajno. To je iz razloga što smo od prvog do poslednjeg poena igrale maksimalno koncnetrisano. Nismo razmišljali o protivniku, već o tome da odradimo sve kako bi trebalo, da ispoštujemo dogovor. Na kraju je bilo savršeno", kazala je ona.

Jučerašnji dan na Olimpijskim igrama bio je najuspešniji za srpski tim od početka takmičenja, pošto je rvač Davor Štefanek osvojio zlatnu medalju, a plasman u polufinale pored odbojkašica obezbedili su vaterpolisti i košarkašice.

"Popravilo se vreme, samim tim i atmosfera. Sve je nekako krenulo zlatom Štefaneka, a izgleda da se to prenelo na košarku i vaterpolo, a mi smo samo nastavile", rekla je Nikolićeva i dodala da nije iznenađenje što su srpski timovi u kolektivnim sportovima ostvarili dobre rezultate.

"Nije neko veliko iznenadjenje što smo ostvarili dobre rezultate. Mi smo u samom svetskom vrhu u svim sportovima, a ovde u Rio smo svi došli da to i potvrdimo", ocenila je ona.

Srpske odbojkašice dodale su da večeras neće biti u mogućnosti uživo da gledaju četvrtfinale košarkaške utakmice izmedje Srbije i Hrvatske, ali da će ispratiti duel i da su "svim srcem" uz srpske košarkaše.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track