Zlatni rvač

(KURIR TV) STIGAO OLIMPIJSKI ŠAMPION Štefanek: Najbitnije je šta želiš, a ja sam želeo medalju!

Rio 2016 -

Olimpijskom šampionu u rvanju Davoru Štefaneku pripređen je svečani doček na beogradskom aerodromu "Nikola Tesla".

1 / 6 Foto: Aleksandar Jovanović Cile

"Hvala svima na ovakvom dočeku. Samo bih zamerio što samnom zajedno nisu izašli i Fris i Nemeš, kao i treneri, i oni su deo tima" - rekao je Štefanek na samom početku konferencije.

"Imamo 4 medalje, a Srbija će imati sigurno 7-8 medalja do kraja Igara. Sunce je najzad zasijalo i obasjalo i siguran sam da će se ekspdicija iz Rija vratiti sa velikim brojem medalja".

"Ništa se ne mora, već je najbitnije šta želiš. Ja sam bio svestan da želim medalju i to sam ostvario. Nemeš i Fris nisu imali sreće u žrebU, za razliku od mene kome se poserćilo. U poslednjih par godina, šta sam zamislio to sam i ostvario".

Predsednik Skupštine Rvačkog saveza Srbije Zoltan Balit čestitao je Štefaneku osvajanje zlatne medalje, prvo za naše rvanje posle 40 godina.

"Sva slava i pompa su prolazni, rezultati vladaju. Postavili smo sistem, tim i temelje za budućnost ovog sporta. Verujem da će država prepoznati to, temelj je tu, samo još da sagradimo kuću", naveo je Balit.

Selektor tima Sreten Damjanović rekao je da je Davor pokazao veliki kvalitet u Brazilu.

"Velika je konkurencija na Olimpijskim igrama, ima veliku težinu jer se igra svake četvrte godine. Davor je pokazao da u njemu ima kapaciteta, a sve je trebalo da se vidi je borba na strunjačama u Riju", istakao je Damjanović.

Na aerodromu "Nikola Tesla" nikad veća gužva, veliki broj ljudi došlo je da pozdravi olimpijskog šampiona Davora Štefaneka. Prvi su mu u zagrljaj pohrlili mama Đinđi, tata Damir i devojka Dolores.

Pored porodice, Damira je dočekalo i nekoliko prijatelja koji su mahali zastavama i pevali "Damire šampione", ali i čelnici saveza.

foto: Printskrin
foto: Printskrin

Tata Damir je poneo šampanjac, da bi kako dolikuje poslavili istoriski uspeh srpskog rvača.

foto: Printskrin
foto: Printskrin

"Drago mi je što sam pokrenuo lavinu medalja! Kada sam sleteo u Pariz odmah sam pogledao kako su ostali srpski takmičari prošli i jako sam se obradovao kada sam video da smo osvojili još odličja. Žao mi je Tijane jer mislim da je zaslužila zlato, ali mlada je i vreme je pred njom. Biće sigurno još medalja, bar još 5-6...", rekao je Štefanek odmah po sletanju na aerodrom, dok se u pozadini orilo "Davore, Davore, šampione".

foto: Milan Nastić
foto: Milan Nastić

Davora su na aerodomu sačekali njegovi roditelji Đinđi i Damir Štefanek.

Olimpijski šampion u Beograd je sleteo neki minut posle 14 časova letom iz Ciriha.

Srpski rvač Davor Štefanek osvojio je zlatnu medalju u kategoriji do 66 kilograma grčko-rimskim stilom na Olimpijskim igrama u Riju.

Štefanek je u finalu pobedio Jermena Migrana Arutunjana. Meč je završen rezultatom 1:1, ali je srpski rvač slavio jer je poslednji uzeo poen.

Ovo je ujedno i prva medalja za Srbiju na ovogodišnjim Olimpijskim igrama, a kada je najstariji olimpijski sport u pitanju, rvanje u našoj zemlji je na ovo odličje čekalo 32 godine!

(KURIR TV) ŠAMPION DAVOR ŠTEFANEK POZDRAVIO ČITAOCE KURIRA: Hvala svima na podršci, živela Srbija

(KURIR TV) OSTAO BEZ BRKOVA POSLE 30 GODINA: Štefanek obrijao selektora zbog opklade

VIDEO OVAKO SE PRATILO FINALE I SLAVILO ZLATO U DOMU ŠTEFANEKA Mama Đenđi: Ajde sine, ne tako, ovako

(KURIR TV) ZLATNI DAVOR ŠTEFANEK: Pre dve godine sam rekao da se posle Rija vidimo na balkonu

ČESTITKE PLJUŠTE SA SVIH STRANA: Štefanek doveo Srbe do ludila!

RODITELJI DAVORA ŠTEFANEKA: Sin je ispunio obećanje i doneo nam zlato

SRBIJO, RADUJ SE ZLATU: Davor Štefanek je olimpijski šampion!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track