Državni vrh čestitao košarkašicama bronzanu medalju na Olimpijskim igrama!
Foto: Reuters

Treće u Riju

Državni vrh čestitao košarkašicama bronzanu medalju na Olimpijskim igrama!

Rio 2016 -

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije osvojila je bronzu na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru savladavši Francusku sa 70:63!

Državni vrh Republike Srbije uputio je košarkašicama čestitke.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić: "Sve čestitke za igru i borbenost. Bravo košarkašice!"

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić: "Ovo je san srpske košarke na koji smo čekali decenijama da se ostvari! Hvala vam devojke na tome, vi ste srce i ponos našše zemlje, našše Srbije! Svaka čast, čestitam i vama i stručnom štabu i Koššarkašškom savezu Srbije na ovom uspehu za koji smo žživeli! Bravo“!"

Gradonačelnik Beograda Sinišša Mali čestitao je osvajanje bronze košarkašicama Srbije.

"U ime Grada Beograda i u svoje lično ime od sveg srca čestitam devojkama, stručnom šštabu i Koššarkašškom savezu Srbije na osvajanju bronze na Olimpijskim igrama u Rio de ŽaŽneiru. Nakon Evropskog prvenstva, žženska koššarka je izvojevala jošš jedan istorijski uspeh i prvu olimpijsku medalju za Srbiju", navodi se u čestitki gradonačelnika Beograda.

"Hvala naššim koššarkaššicama koje su u Riju pokazale borbenost i sportski duh i na pravi način predstavile naššu zemlju. Osećamo neizmernu radost i ponos zbog uspeha svih naših sportista i najbolje je što se jošš nadamo sjajnim odličjima. Siguran sam da će našši heroji i heroine biti dočekani na veličanstven način ispred Skupšštine grada, a očekujemo jošš dobrih vesti iz Rija i trijumfe u ostalim sportovima", poručio je Mali.

Potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović čestitala je žženskoj koššarkašškoj reprezentaciji Srbije povodom osvajanja bronzane medalje na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru.

''Bravo, devojke! Ostvarile ste istorijski uspeh, vašša bronza sija kao zlato! Želim vam uspeh i na svim budućim takmičenjima, uverena da ćete naššu zemlju predstavljati na najbolji način! Vidimo se na balkonu!'', navodi se u čestitki potpredsednice Vlade Srbije, saopšteno je iz njenog kabineta.

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković čestitala je koššarkaššicama Srbije osvajanje bronzane medalje na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru.

„U ime Narodne Skupštine i lično ime, čestitam vam na odličnoj igri i osvajanju bronzane medalje. Ostavili ste mnoge dobre selekcije iza sebe i ostvarile istorijski uspeh za žžensku koššarku. Svaka čast, Srbija je ponosna na vas!“", navodi se u čestitki Gojkovićeve, saopšteno je iz srpskog parlamenta.

Predsednik Republike Srbije Tomislav Nikolić čestitao je ženskoj košarkaškoj reprezentaciji Srbije osvajanje bronzane medalje na Olimpijskim igrama u Riju.

"Svojim uspehom, olimpijskom medaljom za srpsku žensku košarku, ispisale ste novu stranicu u istoriji srpskog sporta. Hvala vam na borbenosti i radosti koju ste priredile svojoj zemlji. Bravo devojke!“" ističe se u čestitki predsednika Nikolića, saopštila je Služba za saradnju sa medijima Predsednika Republike.

Sekretar Sekretarijata za sport i omladinu Slavko Gak čestitao je košarkašicama Srbije osvajanje bronzane medalje na Olimpijskim igrama u Riju.

"Čestitam vam devojke! Ovo je istoriski uspeh za srpski sport. Potvrdile ste da je Srbija zemlja košarke! Hvala vam na ovoj radosti" - navodi se u čestitki, saopštila je Služba za informisanje Grada Beograda.

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik uputio je čestitku ženskoj košarkaškoj reprezentaciji Srbije povodom osvajanja bronzane medalje na Olimpijskim igrama.

„U ime građana Republike Srpske i u svoje lično ime čestitam vam na osvajanju bronzane medalje na Olimpijskim igrama u Riju.

Uspehom koji ste postigli na ovom takmičenju pokazali ste da je vaše mesto, sasvim zasluženo, među najboljima na svetu i da na najbolji mogući način predstavljate svoj narod i svoju državu.

Veliki uspeh koji ste postigli osvajanjem bronzane medalje obradovao je sve ljubitelje sporta u Republici Srpskoj", naveo je Dodik.

Uz želje za mnogo uspeha u daljim takmičenjima, Dodik je izrazio uverenje da će košarkašice nastaviti postizati zapažene rezultate i da ćemo se radovati njihovim pobedama, navedeno je u čestitki predsednika Republike Srpske, saopštio je Biro za odnose sa javnošću predsednika RS.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track