(KURIR TV) POMEŠANA OSEĆANJA KOD ODBOJKAŠICA: U Beogradu je ludnica?! Jedva čekamo balkon
Foto: Dado Đilas

Još nisu svesne uspeha

(KURIR TV) POMEŠANA OSEĆANJA KOD ODBOJKAŠICA: U Beogradu je ludnica?! Jedva čekamo balkon

Rio 2016 -

Srpske odbojkašice dele utisak da su im osećanja pomešana posle poraza u finalu Olimpijskih igra i osvajanja srebra.

Sve su jednoglasne kada treba zahvaliti svima onima koji su im pružili podršku.

Srbija je izgubila od Kine u finalu 1:3, a osim medalja pojedinačne nagrade pripale su Brankici Mihajlović kao najboljem primaču turnira, a Mileni Rašić kao najboljem blokeru.

Utiska je da je selektor Zoran Terzić mogao najtrezvenije da razmišlja posle finala.

"Ovo je veliki uspeh sigurno. Da nam je neko ovo ponudio pre početka Olimpijskih igara oberučke bismo prihvatili. Možda bismo pomislili i da je šala... Ali, kad se poslednja utakmica izgubi uvek ostaje jedna doza nezadovoljstva. Da smo igrali za bronzanu medalju i pobedili bili bismo verovatno sretniji nego što sad. To je jednostavno u sportskom biću tako, da uvek želiš da pobedjuješ i da se ne osećaj dobro kad izgubiš finalnu utakmicu", rekao je Terzić novinarima u Rio de Žaneiru.

"Ali, treba biti realan, Kineskinje su zaslužile danas da dobiju. Videlo se da naša ekipa posle prvog seta nije 100 odsto psihološki spremna za jednu ovakvu utakmicu, što je bilo i za očekivati. Niko od njih nikad nije igrao ovakvo finale, a dosta njih nije igralo ovako važnu utakmicu. Tako da je bilo logično da bude straha, da budu malo 'tvrde' u terenu, što je bio sličaj od završetka prvog seta", rekao je selektor Srbije.

"Treba im čestitati ne samo na rezultatu, već i na ponašanju na terenu i van njega, na tome koliko su uložele sebe, koliko su želele da dodju do dobrog rezultata i na kraju su u tome uspele", dodao je on.

On je naveo da se nada da će ženska odbojkaška reprezentacija nastaviti da niže uspehe.

"Nadam se da hoće... Ovo je generacija koja je relativno mlada, ima tu par starijih igračica, ali imamo nosioce igre koje još dugo mogu da igraju za reprezentaciju. Ali važno je budu tim, prava ekipa. Ako to bude slučaj, ja sam siguran da je ovo samo početak osvajanja medalja", rekao je Terzić.

Novinare je zanimalo šta se promenilo u odnosnu na Olimpijske igre u Pekingu i Londonu.

"Promenilo se dosta toga. Peking su bile prve Igre, tamo je bilo teže uloviti igračice nego bilo šta drugo. One su po ceo dan lutale po Selu, klasika... Sve je za njih bilo novo. London je sasvim druga priča. Godinu dana ranije smo bili evropski prvaci, a iz te ekipe u London nije otišlo, mislim, sedam igračica. Bilo je izlišno razmišljati o bilo kakvom dobrom rezultatu. Sad su se kokcike sklopile, bile su posvećene samo odbojci i rezultat je stigao", rekao je Terzić.

Tijana Malešević je posle silaska sa pobedničkog postolja rekla:

"Mnogo je lepo. Bilo je suza, ali kad se sve sabere i oduzme, napravile smo veliki rezultat. Ostaje žal, ali smo presrećne jer je ovo veliki uspeh i za nas i za Srbiju".

Upitana da li će se sa ekipom vratiti u Beograd ili će ostati u Brazilu, gde inače igra, odgovorila je:

"Pa kako da propustim balkon".

Foto: Dado Đilas
Foto: Dado Đilas

I Milena Rašić jedva čeka da se vrati u Srbiju.

"Trenutno su mi emocije izmešane. Na neki način tužna, a ipak ponosna. Valjda ćemo shvatiti kad sletimo u Beograd, čujem da je tamo ludnica", kaže Milena Rašić.

Brankica Mihajlović se nadovezala:

"Prezadovoljna sam. Emocije su trenutno pomešane. Srebrna medalja nije mala stvar. Nadam se da i drugi gledaju na naš uspeh. Ponosna sam, grizle smo do poslednjeg atoma snage", poručila je Brankica Mihajlović.

Kompletne izjave možete poslušati ovde:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track