Veliki uspeh Srba na OI

(KURIR TV) DIVAC SUMIRAO UTISKE IZ RIJA: Hvala Đokoviću, pokrenuo je naše sportiste ka medalji

Rio 2016 -

Predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Vlade Divac sumirao je utiske po završetku Olimpijskih igara.

Naši sportisti osvojili su osam medalja.

"To je pravi pokazatelj gde smo sada - veoma uspešni u sportu. Osam medalja je ogroman uspeh, istorijski za našu zemlju", počeo je Divac.

On se zahvalio svim srspski sportistima na saradnji i zrelosti.

"Oni su najveći ponos naše zemlje", dodao je prvi čovek OKS.

Divac se našalio na konstataciju novinara da odavno naši košarkaši i košarkašice nisu osvojili medalje na istim Olimpijski igrama.

"Vi me to podsećate na Seul i 1988, kada sam ja igrao", rekao je Divac i nastavio:

"Ne bih samo o košarkašima i košarkašicama. Perjanice našeg sporta su vaterpolisti koji su doneli zlato u teškim uslovima, kada su to svi od njih očekivali. Odbojkašice su pokazale veliki napredak. One su naše zlato iako su osvojile srebro".

Divac je dodao da je izgubio glas, ali je priču nastavio i to govoreći o Novaku Đokoviću, koji je ispao već u prvom kolu olimpijskog turnria.

"Novaku sam zahvalan što je predvodnik ove genracije sportista. On je posle svih napora na turnirima došao na OI. Nije bio spreman zbog povrede, ali je stisnuo zube. Pokazao je volju i želju što je možda i pokrenulo ostale sportiste. Ako može Nole, mogu i ostali. I Milica Mandić, takođe. Oni su naši šampioni"

Od 103 srpskih sportista u Riju, čak 54 je dobilo medalje."Kuriozitet i pokazatelj da smo dobri. Samo Ameri mogu da nam pariraju u ekipnim sportovima", podsetio je Divac da su samo SAD i Srbija imali tri finala.

Na pitanje šta dalje, Divac je odgovorio:

"Kao što je bilo i posle Londona, kada smo dan kasnije krenuli u pripreme za Rio. Znači, nastaviti ovim putem i unaprediti".

I na kraju, Vlade Divac je prokomentarisao dobijanje Olimpijskog ordena.

"Ne gledam ga lično, već kao priznanje našem sportu i olimpijskom pokretu. To je priznanje za sve što je vezano za sport u Srbiji".

&feature=youtu.be

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track