TEŠKE OPTUŽBE KELERERA: Rafael Nadal se dopinguje!
Foto: Reuters

Bez dlake na jeziku

TEŠKE OPTUŽBE KELERERA: Rafael Nadal se dopinguje!

Tenis -
Austrijski teniser rekao da je nemoguće da Španac posle sedam meseci odsustva osvoji 10 od 13 turnira i da je to samo paravan za tihu suspenziju

BEČ - Austrijski teniser Danijel Kelerer optužio je Rafaela Nadala da se dopinguje. Kelerer, koji je doživotno suspendovan zbog nameštanja mečeva, rekao je da je višemesečno odsustvo najboljeg španskog igrača samo sklanjanje od suspenzije.

"Sedam meseci nije igrao zbog povrede, a onda se vrati i osvoji 10 od 13 turnira. To je nemoguće, nemoguće! To sve govori, u kombinaciji sa glasinama, da je povreda samo paravan za ‘tihu’ suspenziju. Niko ne veruje da Nadal nije ništa uzimao, ali zamislite koliki bi udarac bio za tenis kada bi njegov test bio pozitivan”, rekao je Kelerer.

Austrijski teniser je prozvao još jednog španskog igrača, Davida Ferera.

"On jeste, ili je bio, strastveni pušač. Jednom sam igrao protiv njega i pušio je deset minuta pre meča. Posle je trčao još više u trećem setu, a ja sam bio umoran kao pas”, rekao je bivši teniser.

Najveći problem u izjavi austrijskog tenisera je činjenica da u svetu tenisa nema veći kredibilitet. Dva puta je suspendovan od strane ATP zbog nepristojnog ponašanja, zbog čega je dobio nadimak "Ludi Deni".

Takođe, Kelerer je prvi teniser kome je doživotno zabranjeno bavljenje tenisom zbog pokušaja nameštanja rezultata. Nekadašnji 55. teniser sveta u maju 2011. godine proglašen je krivim za kršenje tri pravila antikorupcijskih pravila Teniske jedinice za integritet (TIU) sa optužbama da je prilazio drugim teniserima kako bi namestili meč, kao i da je tražio od drugih da izgube.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track