POSLE DVE GODINE: Ana će se boriti za trofej
Foto: Fonet

WTA Linc

POSLE DVE GODINE: Ana će se boriti za trofej

Tenis -
Srpska teniserka sa 6:4, 6:4, savladala Švajcarkinju Stefani Fegele posle 67. minuta igre

LINC - Srpska teniserka Ana Ivanović plasirala se u finale WTA turnira u Lincu pošto je sa 6:4, 6:4 savladala Švajcarkinju Stefani Fegele posle 67. minuta igre. Ivanovićeva će posle dve godine protiv Nemice Anđelike Kerber igrati prvo finale i biti u prilici da osvoji treću titulu u Lincu.U prvom setu viđen je samo jedan brejk što je atipično za žanski tenis. Prva je servirala Fegele koja je bila u prednosti sve do devetog gema. Tada je Ana pojačala, iskoristila je treću brejk šansu, a zatim je odservirala za set bez izgubljenog poena – 6:4.

U drugom setu bilo je više brejkocva, a srpska teniserka je pri rezultatu 5:4 servirala za trijumf. Deseti gem počeo je sa 0:30, ali je Ana sa tri poena došla do prve meč lopte, koju je realizovala.

Za trofej će se boriti protiv Anđelike Kerber sa kojom je do sada igrala četiri puta,a tri puta odnela pobedu. Prvi duel su odigrale još 2006. godine u Haseltu gde je Ana pobedila 6:3, 6:7(7), 6:3, a zatim u Fed kupu 7:5, 7:5, te u Madridu 6:3, 6:1, dok je poslednji okršaj dobila Nemica sa 6:4, 6:2 u Tokiju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track