PORAZ KOJI NE BOLI: Jelena Janković sa jednom pobedom ide u polufinale!
Foto: AP

Sara Erani nadigrala srpsku teniserku

PORAZ KOJI NE BOLI: Jelena Janković sa jednom pobedom ide u polufinale!

Tenis -
Jelena Janković je već obezbedila plasman u polufinale turnira u Istanbulu

ISTANBUL - Najbolja srpska teniserka Jelena Janković poražena je od Italijanke Sare Erani rezultatom 2:0, po setovima 6:4, 6:4 u meču poslednjeg kola Bele grupe na završnom turniru sezone u Istanbulu.Jankovićeva je i pored poraza osvojila drugo mesto u grupi i plasman u polufinale gde će se u subotu oko 16,00 sati sastati sa Amerikankom Serenom Vilijams.Srpska teniserka je pobedila Viktoriju Azarenku, a poražena je od Na Li i Erani. U drugom polufinalu u subotu će igrati Na Li i Petra Kvitova.

Turnir u Istanbulu igra se za nagradni fond od šest miliona dolara.TOK MEČA

Jelena je povela 2:1 u drugom setu, ali je Italijanka preokrenula i povela 3:2. Usledila je izjednačenja, ali je onda velika borba bila u sedmom gemu. Erani je povela 4:3, a onda je napravila brejk za 5:3. Italijanka je servirala za pobedu i imala dve meč lopte, ali je Jankovićeva uzvratila brejkom i smanjila na 5:4. Italijanka je iskoristila pet meč loptu i zasluženo je stigla do pobede.

II setJelena je dobro počela meč i povela 1:0. Međutim, usledio je pad u igri srpske teniserke, što je Italijanka iskoristila i povela s 4:1. Jelena je smanjila na 4:2, a onda je Italijanka povela s 5:2. Srpkinja je smanjila na 5:4, ali je Italijanka uspela da dobije prvi set s 6:4.I setTOK MEČA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track