KRALJ PARIZA: Đoković savladao Ferera i osvojio 40. trofej u karijeri
Foto: Tanjug

Jubilarni pehar

KRALJ PARIZA: Đoković savladao Ferera i osvojio 40. trofej u karijeri

Tenis -
Najbolji srpski teniser osvojio Masters u Parizu čime je povećao šanse da se na kraju sezone vrati na prvo mesto ATP liste

PARIZ - PARIZ - Najbolji srpski teniser Novak Đoković osvojio je Masters u Parizu pošto je u finalu savladao trećeg tenisera sveta Španca Davida Ferera sa 2:0 (7:5, 7:5).

Novaku je ovo drugi trijumf u "Bersiju", 16. Masters u karijeri i ukupno 40. trofej u ATP karijeri. Đokoviću je ovo šesti trofej u sezoni i 18. uzastopna pobeda na Mastersima.

Oba seta su ličila jedan na drugi kao jaje jajetu. Ferer je u oba seta prvi pravio brejk, poveo sa 5:3, ali je Đoković u oba navrata na 5:4 pravio brejk, da bi potom osvojio i naredna dva gema.

Đoković i Ferer već od sutra učestvuju na završnom Mastersu u Londonu, a srpski teniser prvi meč igra u utorak protiv Rodžera Federera od 21 čas.

Da bi bio prvi Novak treba da osvoji titulu u Londonu, da pobedi sve rivale u grupi, a da Nadal mora da pobedi dva meča u grupi.

TOK MEČA

2. SET

7:5 - KRAAJ! kao i u prvom setu, tako je i sada Đoković od 3:5 stigao do 7:5 i osvojio Masters u Parizu.6:5 - As udarcem Đoković je dobio svoj set za vođstvo 6:5.5:5 - Ponavlja se prvi set! Brejk Novaka za izjednačenje!4:5 - Još jedan lako osvojen gem za Đokovića, ali Ferer u narednom servira za meč. Kako bi bilo lepo da se ponovi prvi set kada je Ferer servirao za set na 5:4, ali Novak naprvio brejk i potom ga osvojio.3:5 - Dva puta je Đoković napao bekendom servis Ferera i dva puta izbacio lopticu u aut.3:4 - Nešto lakši gem za Đokovića. Drži svoj servis, ali mora da napadne Fererov.2:4 - Od sjaja do očaja, Đoković je dobro počeo gem, bio blizu brejk šanse, ali polupani reket najbolje govori kako je gem završio.2:3 - Konačno gem bez stresa za Đokovića.1:3 - Lako osvojen gem za Ferera.1:2 - Malo je nedostajalo da Ferer osvoji novi brejk, ali je Đoković iskoristio jednu grešku Španca da napadne i uzme gem. Ferer je imao dve brejk lopte i pravi zicer na mreži, ali se srpski teniser na volšeban način izvukao.0:2 - Potvrdio je Španac brejk u gemu u kome je Đoković mogao odmah da se vrati pošto je imao brejk loptu. Međutim, posle greške, a potom i dobrog napada Španac osvaja gem.0:1 - Neće se predati Ferer tako lako, oduzeo je odmah servis Đokoviću.

1. SET

7:5 - Potpuna dominacija Đokovića u finišu prvog seta i vođstvo 1:0 u meču.6:5 - U sjajnom ritmu srpski teniser osvaja treći uzastopni gem i potpuno preokreće situaciju u svoju korist.5:5 - Vratio je Đoković brejk! Srpski teniser je u dugim razmenama izašao kao pobednik, iskoristio je prvu od dve vezane brejk lopte za uzjednačenje.4:5 - Najbrži gem do sada, Đoković je ekspresno odservirao četiri puta i smanjio prednost Ferera.3:5 - Ponovo je Đoković stigao do brejk prilike i to posle duple servis greške, ali je Ferer, kao i u prethodnom gemu kada je servirao, odservirao dva vezana servis vinera za peti osvojeni gem.3:4 - Gem koji ostavlja Novaka u igru u prvom setu.2:4 - Đoković je imao odmah priliku da stigne do ribrejka, ali nije iskoristio. Potom je napravio dve vezane greške i dozvolio Fereru da potvrdi brejk.2:3 - Prvi brejk u meču ide na konto Ferera. Španac je posle dugih razmena udaraca stigao do dve vezane brejk lopte, a iskoristio je drugu, posle najdužeg poena da povede. Taj poslednji poena imao je 36 razmena udaraca, što je najduži poen ove sedmice u Bersiju.2:2 - Teniseri su sigurni na svom servisu na startu meča.2:1 - Dva servis vinera i dva duga poena pripala su Đokoviću koji osvaja gem bez izgubljenog poena.1:1 - David Ferer se revanširao Novaku na sličan način i osvojio svoj prvi gem u meču.1:0 - Već prvi poen je najavio ono što smo mogli da naslutimo. Biće ovo meč sa puno razmena udaraca. Đoković osvaja prvi gem u meču.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track