ŠTEPANEK: Rešio sam problem sa Jankom!
Foto: Teniskisavez.com

Čeh kaže da je Srbija favorit

ŠTEPANEK: Rešio sam problem sa Jankom!

Tenis -
Srbija i Čerška igraće u Beogradu od 15. do 17. novembra u finalu Dejvis kupa

BEOGRAD - Češki teniser Radek Štepanek rekao je da je Srbija favorit u finalu Dejvis kupa zbog činjenice da igra kod kuće i da je Novak Đoković u sjajnoj formi u poslednjih par meseci.

"Igramo u Srbiji, biće mnogo domaćih navijača, a Novak od Ju-Es opena nije izgubio meč. Sa njim u timu Srbija je favorit, ali Dejvis kup je specifično takmičenje. Već smo bili u sličnim situacijama, zato moramo da se skoncentrišemo na svoju igru", rekao je Štepanek.

On je naveo da još nije siguran da li će igrati samo singl mečeve ili se sprema i za dubl.

"Osećam se sjajno, uvek je tako kada se igra finale. Navikavamo se na teren i uslove, a drago mi je što smo u najjačem sastavu, radujemo se mečevima sa Srbijom", istakao je češki teniser.

Štepanek je dodao i da je izgladio nesporazum koji je svojevremeno imao sa Jankom Tisparevićem, jer je tada nepristojno gestikulirao ka srpskom igraču.

"Razgovarao sam Jankom o tome i sve je u redu. Očekujem dobru atmosferu dostojnu događaja kakav je finale Dejvis kupa", objasnio on.

Štepanek nije želeo previše da komentariše mogućnost da Tipsarević ne zaigra zbog povrede.

"Koncentrisani smo na svoju igru i na to da budemo zdravi. Svako ima svoje probleme. Ako Janko ne bude igrao, to će oslabiti ekipu Srbije", naveo je Štepanek.

Selekcija Češke u Beograd je doputovala bez selektora Jaroslava Navratila koji je primljen u bolnicu u Pragu zbog zdravstvenih problema.

Na klupi Češke privremeno će ga zameniti Vladimir Šafarik.

Finalni duel Dejvis kupa između Srbije i Češke igra se od 15. do 17. novembra u Kombank areni.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track