DEJVIS KUP: Dušan Lajović nominovan umesto Janka Tipsarevića

Finale

DEJVIS KUP: Dušan Lajović nominovan umesto Janka Tipsarevića

Tenis -
Lajović će se naći u žrebu koji je zakazan za 13 sati, ali to ne mora da znači da Tipsarević neće odigrati barem jedan meč, pošto selektor ima mogućnost izmene igrača najkasnije sat vremena pre početka susreta

BEOGRAD - Selektor Dejvis kup reprezentacije Srbije Bogdan Obradović nominovao je danas Dušana Lajovića, umesto povređenog Janka Tipsarevića, za finalni meč Svetske grupe protiv Češke u Beogradu, objavljeno je na zvaničnom Tviter profilu Dejvis kupa.

Lekar Dejvis kup tima Srbije Zdeslav Milinković potvrdio je Tipsarević neće igrati u finalu prestižnog takmičenja protiv Češke zbog povrede pete. "Nažalost, nakon detaljnog uvida u postojeće zdravstveno stanje našeg igrača Tipsarevića i sprovedenog odgovarajućeg lečenja i doziranog opterećenja pod nadzorom stručnog tima, utvrdili smo da on nije sposoban za nastup u predstojećem Dejvis kup meču reprezentacije Srbije, rekao je on.Milinković je rekao da je Tipsarević pokazao veliku želju da nastupi u finalu, ali da štručni štab nije želeo da rizikuje ozbiljniju povredu. "Ova odluka je doneta pre svega zato što njegovo trenutno stanje ne dozvoljava takav stepen opterećenja kakav je moguć u okavim tipovima meča kakav je Dejvis kup. Reč je o obnovljenoj povredi područja pete stopala našeg sportiste, rupturi u prečniku od 20 milimetara", rekao je Milinković.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track