BITKA ZA SALATARU: Srbi jure drugi trofej u Dejvis kupu
Foto: Beta/AP

Veliko finale

BITKA ZA SALATARU: Srbi jure drugi trofej u Dejvis kupu

Tenis -
Duel Srbije i Češke otvaraju Novak Đoković i Radek Štepanek u 16 časova, sledi duel mladog Dušana Lajovića i Tomaša Berdiha

BEOGRAD - Dejvis kup reprezentacija Srbije u naredni tri dana boriće se za drugi trofej u ovom takmičenju.

Prvu "salataru" srpski teniseri osvojili su 2010. godine u čuvenom finalu protiv Francuske, dok će im sada sa druge strane mreže rivali biti Česi.

Veliko finale u beogradskoj "Areni" počinje u 16 časova duelom između Novaka Đokovića i Radeka Štepaneka, a potom sledi okršaj Dušana Lajovića i Tomađa Berdiha. U subotu je na programu dubl meč (žrebani su Zimonjić/Bozoljac protiv para Hajek/Rosol ali su moguće promene), a u nedelju preostala dva singla u kojima će se sastati Novak Đoković i Tomaš Berdih, odnosno Dušan Lajović i Radek Štepanek.

Dejvis kup reprezentacija Srbije
Dejvis kup reprezentacija Srbije

I dok su Česi stigli u najjačoj mogućoj postavi, Srbija će biti znatno oslabljena. Najveći problem za selektora Bogdana Obradovića je odsustvo Janka Tipsarevića zbog povrede, a veliki problem je i suspenzija Viktora Troickog. Zbog toga će u singlu boje braniti mladi Dušan Lajović.

Zbog gore navedenih razloga, na Novaku Đokoviću je veliki pritisak. Najbolji srpski teniser je u izvanrednoj formi, što je dokazao i na završnom Mastersu u Londonu, pa se od njega očekuju dve sigurne pobede u singlu. S obzirom na mladost Lajovića i neiskustvo u Dejvis kupu, nije isključeno da Novak bude partner Nenadu Zimonjiću u subotu u dubl meču koji bi, prema mnogim prognozama, mogao da bude ključ u ovom finalu.

Novak Đoković i Radek Štepanek do sada su devet puta ukrstili rekete i Srbin je daleko uspešniji sa osam pobeda. Čeh je jedini trijumf ostvario daleke 2006. godine u Roterdamu. Od tada je Novak zaređao sedam pobeda, a poslednju na Australijan Openu kada je slavio sa 6:4, 6:3, 7:5.

Dušan Lajović i Tomaš Berdih do sada nisu igrali.

Ostanite uz Kurir sport naredna tri dana i ispratite sva dešavanja iz beogradske "Arene".

Ovako je bilo 2010. godine
Ovako je bilo 2010. godine

Finale Dejvis kupa (15.-17. novembar), "Kombank Arena"petak 15. novembar: Novak Đoković - Radek Štepanek (16) Dušan Lajović - Tomaš Berdih (po završetku prvog meča) subota 16. novembar: Zimonjić/Bozoljac - Hajek/Rosol (16) nedelja 17. novembar: Novak Đoković - Tomaš Berdih (14) Dušan Lajović - Radek Štepanek (po završetku prvog meča) Novi šampion postaje ekipa koja prva dođe do tri pobede.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track