OČEKIVANO: Berdih savladao Lajovića i izjednačio u finalu na 1:1
Foto: Kurir

Dejvis kup

OČEKIVANO: Berdih savladao Lajovića i izjednačio u finalu na 1:1

Tenis -
Česi su iskoristili prednost u drugom meču finala i uspeli da anuliraju prednost koju je Srbiji doneo Novak Đoković
1 / 5 Foto: Saša Pavlić

BEOGRAD - Dušan Lajović je pružio snažan otpor Tomašu Berdihu, ali nije uspeo da napravi iznenađenje. Čeh je slavio sa 3:0, po setovima 6:3, 6:4, 6:3 i izjednačio rezultat u finalu na 1:1.

Posle prvog meča Srbija je povela sa 1:0 pošto je Novak Đoković preslišao Radeka Štepaneka sa 3:0, po setovima 7:5, 6:1, 6:4.Lajović je rekao da je zadovoljan igrom protiv Berdiha bez obzira što je ubedljivo poražen u tri seta."Generalno, zadovoljan sam kako sam igrao protiv mnogo kvalitetnijeg rivala. Dao sam sve od sebe, ali sam u par navrata izgubio koncentraciju, a Berdih je to znao da iskoristi. Hvala publici na podršci, to mi pomoglo da se opustim, a zahvalan sam i selektoru Obradoviću na ukazanom poverenju", izjavio je Lajović i dodao:"Ukoliko budem igrao u nedelju, biće mi znatno lakše. Nadam se da ću današnji meč protiv Berdiha iskoristiti da ispravim greške u igri.Selektor srpskog državnog tima Bogdan Obradović čestitao je Lajoviću na onome što je pokazao u duelu protiv sedmog tenisera sveta."Borio se koliko je mogao. Podrška publike je dragocena, verujem da će ovakvo navijanje biti i sutra i u nedelju. Svi smo zahvalni na podršci. Videćemo večeras, važno je da se Novak dobro oseća. Za njih će igrati Berdih i Štepanek, tu nema dileme, ali uz ovakvu podršku sa tribina mi ćemo jurišati na pobedu", rekao je Obradović.

1. SET

Iako je Dušan Lajović u meč sa Berdihom ušao kao veliki autsajder, to se na početku meča nije primećivalo. Doduše, mladi srpski teniser nije mogao da parira snažnim servisima Berdiha, ali je zato bio više nego siguran na svojim servisima. Rezultat toga bio je izjednačen rezultat u prvih šest gemova, bez šansi za brejk.Lajović je sedmi gen prvog seta na servis Čeha započeo odlično i osvojio prva dva poena, ali su zatim usledila četiri fantastična servisa i vođstvo Berdiha 4:3.U narednom gemu Berdih je stigao do prve brejk lopte. Lajović je ponovo osvojio prva dva poena, ali je potom napravio dve duple servis greške, jednu loptu poslao u aut, da bi potom Berdih sjajnim riternom posle drugog servisa stigao do brejka za 5:3.Čeh je potom na svoj servis bio više nego ubedljiv za vođstvo 1:0 u setovima.

2. SET

Lajović je otvorio drugi set servisom i vođstvom 1:0. Već u drugom gemu na servis Berdiha osvojio je prva dva poena i nagovestio da bi mogao do brejk lopte, ali je Čeh kao i nekoliko puta tokom prvog seta sjajnim servisima izbegao bilo kakve komplikacije.Isto se ponovilo i u naredna dva gema, ali već u petom gemu došlo je do brejka. Ponovo je Berdih bio taj koji ga je napravio. Čeh je poveo sa 3:2, odmah potom i potvrdio brejk.Lajović je odmah potom osvojio gem bez izgubljenog poena, ali ni blizu nije bio da ugrozi servis Berdiha.

Čeh je odservirao sigurno deseti gem i poveo sa 2:0 u setovima.

3. SET

Već na startu trećeg seta Tomaš Berdih pravi brejk. Sudeći po dosadašnjem toku meča to bi trebalo da bude dovoljno za Čeha, jer Lajović do sada nije uspeo da ugrozi njegov servis.Bez izgubljenog poena Berdih je potvrdio brejk za 2:0 u trećem setu.Lajović je osvojio svoj prvi gem u trećem setu, potom osvojio dva prva poene na servis Berdiha, ali kao i u nekoliko prethodnih navrata tu stao.Kao uteha usledio je gem u kome je Lajović na svoj servis smanjio zaostatak na 2:3.

I u šestom gemu Lajović je stigao do 0:30, ali je potom izgubio četiri naredna poena, pa je Berdih zadržao brejk prednosti.Srpski teniser je naredni gem dobio bez izgubljenog poena i smanjio na 3:4.

Berdih se ponovo suočio sa 0:30, ali je sa četiri odlična servisa, od čega dva vinera i dva posle kojih je Lajović riternom napravio zicer, stigao do petog gema u trećem setu.

Najduži gem u meču bio je onaj poslednji. Lajović je propustio tri gem lopte, a Berdih je iskoristio treću za meč.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track