Obradoviću, zašto Novak nije igrao u dubl meču?
Foto: Nemanja Pančić

Dejvis kup: Kritike na račun selektora zbog Bozoljca

Obradoviću, zašto Novak nije igrao u dubl meču?

Tenis -
Armenulić smatra da bi s Novakom na terenu Česima bilo teže, ali nije siguran da bismo dobili taj meč
1 / 6 Foto: Zorana Jeftić

Bolje nije moglo.Teniska javnost spekuliše da li bi ishod finala Dejvis kupa između Srbije i Češke bio bolji po naš tim da je u dublu igrao Novak Đoković. Bivši selektor naše reprezentacije Radmilo Armenulić smatra da bi Srbija s Noletom u dublu dobila psihološku prednost, ali ne može da tvrdi da bi par Đoković i Zimonjić bio bolji od kombinacije Berdih - Štepanek.Psihološki jači- Obojica Čeha poštuju Đokovića i sigurno je da bismo dobili na psihološkom planu da je Nole počeo meč u dublu. Ima sjajan ritern i verovatno da Berdih i Štepanek ne bi tako dobro servirali. Opet, njih dvojica su izvanredan dubl, tako da nisam siguran da li bismo pobedili i da je Đoković igrao - rekao je Radmilo Armenulić za Kurir i dodao:- Nole je sam doneo odluku da ne igra jer je bio pod velikim pritiskom zbog meča s Berdihom. Ne treba da zaboravimo da je došao umoran. U Londonu je igrao do kraja, kao i na svim turnirima pre toga. Berdih je, s druge strane, uvek imao više odmora. Najjači srpski dubl je Zimonjić i Tipsarević. Da je Janko bio zdrav, ne bismo izgubili finale. Povreda Janka Tipsarevića i eliminacija Viktora Troickog bile su ključne za poraz Srbije u finalu.Nije smak svetaRadmilo Armenulić smatra da izgubljeno finale nije smak sveta i da će za Srbiju biti još mnogo prilika u Dejvis kupu.- U ovoj situaciji treba da vidimo kako će naša reprezentacija izgledati za dve do tri godine. Dubl je naš najveći problem jer Zimonjić ima 37 godina. Igraće sigurno Đoković, Tipsarević i Troicki, ali mora se uraditi podmlađivanje. Negde mora da se reskira. Mladi Milojević i Đere moraju biti uz ekipu - kazao je Armenulić i podvukao gde su problemi:Prioritet je centar- Pod jedan, da vodimo računa o podmlađivanju reprezentacije, pod dva, što pre nam je potreban nacionalni teniski centar, i pod tri, moramo opet imati jedan ATP turnir u Beogradu, jer smo izgubili i čelendžer na Gemaksu.

Smanjen zaostatak: Đoković osvojio još 140 bodovaNajbolji srpski teniser Novak Đoković završio je sezonu na drugom mestu ATP rang-liste sa 12.260 bodova, 770 bodova manje u odnosu na prvoplasiranog Španca Rafaela Nadala. U odnosu na prošlu nedelju, Đoković je smanjio zaostatak za vodećim za 140 bodova.

Zimonjić razočaran: Ko je kriv? Selektor ili NovakNajbolji srpski dubl igrač Nenad Zimonjić imao je zanimljivu opasku na Tviteru posle poraza u finalu. Ostaje nejasno da li je ciljao na selektora Bogdana Obradovića ili kolegu Novaka Đokovića.- Meni je samo baš krivo što nismo odigrali dubl u kombinaciji za koju sam smatrao da je najbolja protiv češkog tima!

Ucene iz Hrvatske: Tuđman uzeo trofej 1991. Radmilo Armenulić povukao je paralelu između finala sa Srbijom i Češkom i polufinala 1991. godine između Jugoslavije i Francuske.- Sličan slučaj. Franjo Tuđman je 1991. zabranio Prpiću i Ivaniševiću da igraju. Umesto njih, osim Živojinovića, zvao sam Muškatirovića, Đorđevića i Mihajlovića. Hrabro smo poginuli sa 3:2. Sećam se da sam zvao Orešara, koji mi je tražio da pored himne Jugoslavije bude svirana Hrvatska, te da pored naše bude i njihova zastava. To sam odbio, a uzeli bismo Dejvis kup da sam imao njih dvojicu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track