JEREMIĆ BRANI ĐOKOVIĆA: Antidoping agencija je Koza nostra
Foto: Fonet

Uporedio ih sa mafijom

JEREMIĆ BRANI ĐOKOVIĆA: Antidoping agencija je Koza nostra

Tenis -
Prvi čovek srpskog tenisa upotrebio je na Tviteru italijansku reč za mafiju komentarišući poslednje događaje u Areni

BEOGRAD - Skandalozan način ophođenja prema Novaku Đokoviću tokom finala Dejvis kupa, kada je gotovo pet sati proveo na doping testu, izazvao je reakciju i predsednika Teniskog saveza Srbije (TSS) Vuka Jeremića.

Prvi čovek srpskog tenisa napisao je na Tviter profilu kratku i jasnu poruku "Koza nostra" (italijanski naziv za mafiju), komentarišući navode medija da je Đoković morao da čeka gotovo pet sati i da četiri puta daje uzorak urina.

Lekar nacionalnog tima Srbije Zdeslav Milinković ocenio je da je postupak Svetske antidoping agencije (WADA) "bilo vrhunsko maltretiranje jednog sportiste" i da "sve prevazilazi domen profesije, kodeksa i etike".

"Meni to lično smeta, ali je Novak sve odradio bez ijedne primedbe. Pritom, sve vreme je u sobi bio sa potpunim strancem, tokom tih pet sati bio mu je zabranjen izlazak iz prostorije, a morao je da pazi šta priča i kako razgovara sa bliskim osobama. Sve je bilo ispod ljudskog dostojanstva i elementarne kulture", napomenuo je Milinković.

Podsetimo, Viktor Troicki je nedavno kažnjen sa godišnjom suspenzijom zbog propusta lekara Antidoping agencije, a Đoković je posle toga uputio oštre kritike na račun rada Agencije pa ovaj postupak može da se smatra svojevrsnom osvetom.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track