Obradović: Slavićemo pobedu u Dejvis kupu uz naše tamburaše!

Jako obećanje selektora

Obradović: Slavićemo pobedu u Dejvis kupu uz naše tamburaše!

Tenis -
Dođi, Rodžere: Bilo bi nam drago da obe selekcije nastupe u najjačim sastavima. Nikada se nikog nismo plašili, pa nećemo ni njih, kaže Obradović

A jeste li vi muzičar?!Strast prema muzici Bogdana Obradovića, selektora Dejvis kup reprezentacije Srbije, srazmerna je ljubavi prema belom sportu. Obradović ne krije da je posebno slab na tamburaše, s kojima se veselio još dok je sredinom osamdesetih godina prošlog veka nastupao za TK Kikinda, odakle se otisnuo u trenerske vode. Ukoliko u prvom kolu Dejvis kupa Srbija savlada Švajcarsku, selektor nema dilemu kako će proslaviti nov pohod na „salataru“:- Ako u Novom Sadu pobedimo Švajcarce, lumpovaćemo uz tamburaše. Bez njih nema života. Muzika mi mnogo pomaže u poslu. Kod kuće imam pet-šest gitara. Kad se preselim u nov stan, napraviću mini-studio. Ponosan sam na prijateljstvo s Kikijem Lesendrićem i Pajom Vučkovićem. Preko jednog dečaka iz Skoplja, koji je komšija Vlatka Stefanovskog, nastojaću da stignem do slavnog gitariste i od njega naučim neke fazone - kaže za Kurir Obradović.Da li će publika u SPENS videti slavnog Rodžera Federera?- Što se Federera tiče, imaćemo neke naše insajderske informacije. U dobrim smo odnosima sa Stanislasom Vavrinkom. Od njega ćemo pokušati da saznamo u kakvom će sastavu doputovati. Bilo bi dobro da obe selekcije nastupe u najjačim sastavima. To bi onda bio sudar teniskih sila s dvojicom vrhunskih igrača, Federerom i Đokovićem.Da li su nakon poraza u finalu Dejvis kupa naši momci gladni novih uspeha?- Sigurno je da jesu. U ovom sportu se stvari menjaju munjevitom brzinom. Nema vremena za tugovanje. Stigli smo do finala, ali, nažalost, titulu nismo uzeli. Ova generacija još mnogo toga može da pokaže. A kad se ponovo popnemo na svetski teniski krov, Viktoru ćemo prepustiti da bude režiser slavlja. To zaduženje imao je u Beogradskoj areni, ali nam se nije dalo. Nadam se da nećemo još dugo morati da čekamo.

Ako bude haleDEJVIS KUP I U KIKINDI?Obradović je u sredu na godišnjici TK Jezero proglašen za počasnog člana tog kikindskog kluba. Sreo se s bivšim teniskim prijateljima, od kojih je jedan sada predsednik opštine. Pavlu Markovu, nekadašnjem saigraču, kasnije vrhunskom atletičaru, a sada prvom čoveku Kikinde, izneo je zanimljivu ponudu:- Ako napravite modernu halu, dovešću selekciju Srbije da ovde odigra jedno kolo Dejvis kupa. Pošto sam za Kikindu neraskidivo vezan, dogovorili smo se da ovde organizujemo međunarodne kampove za mlade tenisere.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track