ŽELI DA SE POSVETI NOVAKU: Beker zbog Đokovića napušta televiziju Bi-Bi-Si
Foto: Instagram

Nije više stručni konsultant

ŽELI DA SE POSVETI NOVAKU: Beker zbog Đokovića napušta televiziju Bi-Bi-Si

Tenis -
Beker od 2002. godine radi na britanskoj televiziji zajedno sa nekadašnjim rivalima Džonom Mekinroom i Petom Kešom, a nedavno se priključio Đokovićevom stručnom štabu

BERLIN - Legendarni nemački teniser Boris Beker izjavio je danas da će napustiti ulogu stručnog konsultanta na televiziji Bi-Bi-Si jer želi da se posveti radu sa Novakom Đokovićem.

Beker od 2002. godine radi na britanskoj televiziji zajedno sa nekadašnjim rivalima Džonom Mekinroom i Petom Kešom, a nedavno se priključio Đokovićevom stručnom štabu.

"Ne mogu da analiziram mečeve na televiziji i da sledećeg dana budem trener. Biću na terenu u trenerci, analiziraću video snimke i trudiću se da od Đokovića napravim boljeg igrača. Na ovom nivou tenisa male stvari odlučuju da li će te osvojiti turnir ili biti drugi", rekao je Beker za Bild.

On je dodao da će sa Đokovićem na ATP turneji provesti oko 20 nedelja i da će ga, u zavisnosti od slobodnog vremena, povremeno posećivati sin Amadeus i supruga Lili.

Beker će sa srpskim teniserom biti u Dubaiju, Majamiju, Monte Karlu, Rimu, Rolan Garosu, Vimbldonu, Sinsinatiju, US Openu, Šangaju, Parizu i Londonu.

Tokom teniske karijere Nemac je osvojio šest Gren slem titula, a od toga je tri puta slavio na Vimbldonu, dva puta u Melburnu i jednom na US openu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track