NAVRATILOVA: Serena će osvojiti 20 gren slem titula
Foto: Reuters

Veruje u Amerikanku

NAVRATILOVA: Serena će osvojiti 20 gren slem titula

Tenis -
Ako ostane zdrava, nema sumnje da će dostići brojku od 20 titula. Znam kako je kad napuniš 30 godina, lakše povrede počinju da ti smetaju i želiš da uzmeš slobodan dan, rekla je slavna teniserka

ADELEJD - Bivša najbolja teniserka sveta Martina Navratilova rekla je danas da će Amerikanka Serena Vilijams osvojiti 20 gren slem titula u karijeri.

"Ako ostane zdrava, nema sumnje da će dostići brojku od 20 titula. Znam kako je kad napuniš 30 godina, lakše povrede počinju da ti smetaju i želiš da uzmeš slobodan dan. Serena izgleda sveže, i dalje je gladna pobeda, bez obzira na godine. Čini mi se da trenutno igra najbolji tenis", rekla je Navratilova novinarima u Adelejdu.

Mlađa od sestara Vilijams je najuspešnija od aktivnih teniserki po broju osvojenih titula na velikim takmičenjima. Trenutno prva igračia sveta osvojila je 17 gren slemova u singlu, 13 u ženskom dublu i dve u mešovitom dublu.

Navratilova je tokom karijere osvojila 18 gren slem tutula, a rekord drži Australijanka Margaret Kort sa 24, dok je u Open eri najbolja Nemica Štefi Graf (22).

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track