OBRADOVIĆ ZA KURIR SPORT: Porazi ne bi smeli Anu i Novaka da izbace iz forme
Foto: Zorana Jeftić

Analiza

OBRADOVIĆ ZA KURIR SPORT: Porazi ne bi smeli Anu i Novaka da izbace iz forme

Tenis -
Ispadanje sa Australijan opena Ivanovićeve i Đokovića, nije došlo kao posledica pada forme, već u izjednačenoj borbi u kojoj su protivnici imali više sreće i koncentracije, kaže selektor srpskih tenisera

Selektor Dejvis kup reprezentacije Srbije Bogdan Obradović, ekskluzivno za čitaoce „Kurir sporta“, kaže da su porazi Ane Ivanović i Novaka Đokovića u četvrtfinalu Australijan opena, možda neočekivani, ali da se nada da se to neće odraziti na formu u kojoj oboje igraju.

Obradović, kaže da je plasman Zimonjića i Nestora u polufinale igre dublova pokazatelj da su njih dvojica veoma stabilni u igri.

Ivanovićeva je poražena od Kanađanke Eženi Bušar sa 7:5, 5:7, 2:6, Đoković je izgubio od Švajcarca Stanislasa Vavrinke 3:2 (2:6, 6:4, 6:2, 3:6, 9:7), dok su Zimonjić i Nestor savladali domaći par Aleks Bolt/Endrju Vitington 6:2, 7:6 (7:1).

„Nemam utisak da je Đoković odigrao loše. Meč je sve vreme bio izjednačen i rešen je čudnim riternom Švajcarca i slabim volejom Novakovim. Mene kao trenera, poraz, koji sigurno mora da se desi u jednom momentu, ne brine previše, jer nije došao kao posledica pada forme već kao produkt izjednačene borbe u kojoj je Vavrinka ima više sreće.

Vavrinka je igrao dobro nije kalkulisao i posebno je duboke i precizne lopte slao kada je bio u defanzivi. Mislim da je to jedini način da se pobedi Novak i on je uspeo da ga sprovede u delo.

Ana Ivanović posle pobede nad Serenom Vilijams nije imala dovoljno motiva, a možda i energije, da nastavi pobednički niz. Šteta, jer je posle pobede nad najboljom igračicom sveta Ana sebi trasirala put ka dobrom rezultatu u Australiji, ali nije nastavila da korača njime.

Ziki i Nestor su pokazali stabilnost u igri i želim im da sada kada u žrebu više nema braće Brajan nastave tako i osvoje novu titulu“, rekao je Obradović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track